2024-04-10 07:23Pressmeddelande

Urban Benefit - tar täten för framtidens förmånscykellösningar

Benify cykelförmån med MOVS Technology group.

Nästa generations helhetslösning för förmånscyklar är här. Nu kan över en miljon svenskar som är anslutna till förmånsportaler via Benify få tillgång till Sveriges flexiblaste utbud genom Urban Benefit i en storsatsning tillsammans med MOVS Techology Group.

I takt med att vi närmar oss en mer hållbar framtid, står företag och organisationer inför en unik möjlighet att bidra till förändring genom innovativa lösningar. Hos Benify tror vi på att utmana status quo och bidra till en värld där hållbarhet och framsteg går
hand i hand med att stärka folkhälsan. Vi har lyssnat på kundernas efterfrågan på ökad flexibilitet gällande bindningtider som generellt varit långa och upplägg som varit komplicerade ute på marknaden och istället satt kundupplevelsen i fokus. Målet med den gemensamma satsningen är att göra det befintliga erbjudandet kring förmånscyklar och elcyklar ännu starkare för Benifys samtliga kunder och deras anställda. Därmed slår vi ett slag för cykelpendling i Sverige och Norden och tar ett stort kliv gällande framtidens förmånscykellösningar inom branschen.

Samarbetet ger Movs Technology Group en viktig kanal för att nå ut till anställda med sitt förmånscykelerbjudande samtidigt som Benify stärker sin redan ledande position som den kompletta förmånsleverantören.

”Förmånscyklar har på senare tid seglat upp som en av de mest efterfrågade förmånerna bland våra kunder. Med skattesubventionen för förmånscyklar som infördes 2022, har intresset för denna miljövänliga och hälsosamma transportmetod bara fortsatt att växa. Genom samarbete med Urban Benefit så stärker vi upp Benifys portfölj och möter våra kunders förväntningar på att gå mot ett grönare samhälle och friskare medarbetare vilket är helt i linje med vårt mål”, säger Joel Heister,
vice VD Benify.


”Tack vare statens incitamentsprogram för förmånscykel och vår satsning tillsammans med Benify, kommer vi tillsammans få betydligt fler att välja cykeln som det främsta pendlingsalternativet i Sverige”, säger Peter Klangsell, grundare av Movs Technology Group och Urban Benefit.

Om Movs Technology Group
Movs Technology Group har varit branschledande inom försäljning av personliga miljövänliga transportmedel sedan 2005 och är idag marknadsledande på elmopeder, samt den ledande återförsäljaren av elcyklar i Sverige. Företaget har utvecklat flera marknadsledan­de varumärken i Sverige: Kymco,  Drax, Niu, Vässla, Lifebike samt MOVS som är en abonnemangstjänst för elcyklar.



Om Benify

Benify är ett snabbväxande, oberoende techbolag inom HR som hjälper företag och organisationer runtom i världen att bygga ett starkt arbetsgivarvarumärke genom att samla och synliggöra förmåner och kompensationserbjudanden. Ökat medarbetarengagemang, effektivare kommunikation och minskad administration är några av de effekter som har fått över 1 600 arbetsgivare att välja Benify som partner för sitt strategiska HR-arbete sedan starten 2004. Idag har mer än 2 miljoner slutanvändare tillgång till Benifys molnbaserade förmåns- och kompensationsplattform. Benify är verksamma globalt med ca 550 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Läs mer på benify.se


Kontaktpersoner

Joel Heister
Vice VD, Benify
Joel Heister