2021-06-03 06:00Pressmeddelande

Pensionen nu viktigaste förmånen av alla

Benify genomför regelbundet undersökningar där anställda bland annat får ange hur viktiga olika förmånskategorier är på en skala från 1 till 10. I den senaste mätningen, som är den första sedan utbrottet av covid-19, får pensionsförmånerna 8,9 i genomsnitt – en ökning med 10% jämfört med den senaste mätningen före pandemin. Därmed går pensionen för första gången om såväl friskvård som arbetstids- och ledighetsförmåner i rankningen, och placerar sig allra högst upp på listan över de fem viktigaste förmånerna för dagens anställda:

  1. Pension
  2. Arbetstids- & ledighetsförmåner
  3. Friskvård
  4. Försäkringar
  5. Sjukvård

Arbetstid & ledighet, friskvård och sjukvård är kategorier som har rankats högt under flera år, medan försäkringar – precis som pension – har stigit kraftigt jämfört med tidigare undersökningar.

Lars Frisk, som är produktansvarig för finansiella förmåner på Benify, kommenterar resultatet såhär:

”Det här visar på ett ökat behov av ekonomisk trygghet i spåren av pandemin. Här gäller det för arbetsgivarna att dels erbjuda något utöver det utbud som många anställda tar för givet idag, som exempelvis tjänstepension, men också kommunicera värdet av de här förmånerna på ett relevant sätt för varje individ.”

Vill du ta del av en rapport med fler insikter och analyser från undersökningen? Hör av dig till ylva.eriksson@benify.com.Om Benify

Benify är ett snabbväxande, oberoende techbolag inom HR som hjälper företag och organisationer runtom i världen att bygga ett starkt arbetsgivarvarumärke genom att samla och synliggöra förmåner och kompensationserbjudanden. Ökat medarbetarengagemang, effektivare kommunikation och minskad administration är några av de effekter som har fått över 1 500 arbetsgivare att välja Benify som partner för sitt strategiska HR-arbete sedan starten 2004. Idag har mer än 2 miljoner slutanvändare tillgång till Benifys molnbaserade förmåns- och kompensationsplattform. Benify är verksamma globalt med ca 400 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Läs mer på benify.se


Kontaktpersoner

Ylva Eriksson
Director of Marketing & Communication
Ylva Eriksson