2020-10-02 15:12Pressmeddelande

Fortsatt stark begagnatmarknad och höga prisnivåer

null

Totalmarknaden ökade med 11,3% i september

Under september månad ökade antalet totalt sålda begagnade bilar till privatpersoner med 11,3% jämfört med samma månad föregående år.

Räknat i antalet bilar såldes det totalt 105 510 begagnade bilar till privatpersoner (fördelat på bilhandeln, privatmarknaden, och företag), vilket är 10 685 fler bilar än i september 2019

”Marknaden är fortsatt väldigt stark och även om vi nu börjar märka av en utplaning av priserna är prisnivåerna fortsatt klart högre än innan pandemin. Efterfrågan är vidare mycket stark men leveranserna av nybil börjar komma igång och hemestern är slut. Det är vi övertygade om kommer påverka prisbilden inom kort. Slutsatsen måste vara att det just nu finns ett fönster med ett gyllene läge att sälja sina begagnade bilar” säger Johan Browaldh Sales Manager Sweden på fordonsauktionsföretaget BCA Vehicle Remarketing.

Bilhandeln ökade med 16,7 % i september

Bilhandeln sålde totalt 50 695 begagnade bilar till privatpersoner under september månad, vilket är en ökning med 16,7 % jämfört med samma månad förra året.

Privatmarknaden ökade med 6,6 % i september

52 178 bilar bytte ägare mellan privatpersoner i september månad, vilket är en ökning med 6,6 % jämfört med samma månad förra året.

”En utveckling som fortlöper är att bilhandeln fortsätter att ta marknadsandelar i förhållandet till försäljningen från privatpersoner till privatpersoner. Pandemins effekter att vi hellre går till handlaren än köper av privatpersoner förstärks och vi tror att den kommer att cementeras på nivåer vi inte sett tidigare.” fortsätter Johan Browaldh.

För ytterligare information kontakta:

Johan Browaldh, Sales Manager Sweden, BCA Vehicle Remarketing, tfn: 072-705 35 25 eller e-post: johan.browaldh@bca.com Hemsida: www.bca.com

Joachim Ågren, Senior Key Account Manager/Kommunikatör, BCA Vehicle Remarketing, tfn: 070-309 30 32 eller e-post: joachim.agren@bca.com

BCA skickar ut denna begagnade statistik varje månad. Statistiken är grundad på information från VROOM om ägarbyten som tillhandahålls av bilregistret.

BCA Vehicle Remarketing har mer än 70 års erfarenhet av auktionsmarknaden för fordon. Sedan starten 1946 och fram till idag har BCA varit ledande inom denna del av bilmarknaden. Med 50 defleet och remarketingcenter är BCA Europe den i särklass största auktionsgruppen i Europa.

BCA Vehicle Remarketing har mer än 70 års erfarenhet av auktionsmarknaden för fordon. Sedan starten 1946 och fram till idag har BCA varit ledande inom denna del av bilmarknaden. Med 50 defleet och remarketingcenter är BCA Europe den i särklass största auktionsgruppen i Europa.


Om BCA Vehicle Remarketing AB

BCA Vehicle Remarketing har mer än 70 års erfarenhet av auktionsmarknaden för fordon. Sedan starten 1946 och fram till idag har BCA varit ledande inom denna del av bilmarknaden. Med 50 defleet och remarketingcenter är BCA Europe den i särklass största auktionsgruppen i Europa. BCA har en årsomsättning på över 45 miljarder SEK och har ca 4 000 anställda. BCA har ett nära samarbete med bilfabrikerna, importörerna, uthyrnings-, leasing- och finansieringsbolag samt vagnparksägare, kommun och stat. BCA håller årligen över 8 000 auktioner i hela Europa och hanterar varje år över 1,4 miljoner begagnade bilar. I Sverige är BCA Vehicle Remarketing etablerade sedan 2005. Vi har tre anläggningar (Göteborg, Malmö och Södertälje) som hanterar cirka 14 000 fordon.