2021-11-04 14:44Pressmeddelande

Fortsatt höga begagnatpriser på minskande marknad

DescriptionDescription

Totalmarknaden minskade med 12,2 % i oktober

Under oktober månad minskade antalet totalt sålda begagnade bilar till privatpersoner med 12,2 % jämfört med samma månad föregående år.

Räknat i antalet bilar såldes det totalt 94 598 begagnade bilar till privatpersoner (fördelat på bilhandeln, privatmarknaden, och företag), vilket är 13 174 färre bilar än i oktober 2020.

” Vi har en nedgång i oktober igen jämfört med föregående år. Fortsatt är det utbudet av attraktiva objekt (36-månaders tjänstebilar framförallt) som är väldigt tunt.  Vi ser nu tydligt effekten av att det är många företag som helt enkelt avstår från att beställa nya bilar, när de får förväntade leveranstider på 12 månader eller mer. De väljer istället att förlänga leasingkontrakten på sina förmåns- och tjänstebilar och hoppas sedan på att situationen kommer förbättrats under 2022. Den skevheten i systemet gör att vi fortfarande håller uppe begagnatpriserna på höga nivåer.” säger Joachim Ågren, Sales Manager på fordonsauktionsföretaget BCA Vehicle Remarketing.

Bilhandeln minskade med 8,1 % i oktober

Bilhandeln sålde totalt 46 998 begagnade bilar till privatpersoner under oktober månad, vilket är en minskning med 8,1% jämfört med samma månad förra året.

Privatmarknaden minskade med 16,1 % i oktober

45 150 bilar bytte ägare mellan privatpersoner i oktober månad, vilket är en minskning med 16,1 % jämfört med samma månad förra året.

”Både Bilhandelns försäljning och Privatpersoners försäljning till privatpersoner minskar. Det är en stabilisering av marknadsandelarna under månaden. Bilhandelns marknadsandel är nu 49,7% mot Privat till privats 47,7%.” fortsätter Joachim Ågren.

För ytterligare information kontakta:

Joachim Ågren, Sales Manager/Kommunikatör, BCA Vehicle Remarketing, tfn: 070-309 30 32 eller e-post: joachim.agren@bca.com

Peter Lundberg, Business Area Manager Sweden, CarTrade2B, tfn: 073-3093745 eller e-post: peter.lundberg@cartrade2b.com

BCA skickar ut denna statistik kring begagnatförsäljningen av personbilar varje månad. Statistiken är grundad på information från VROOM om ägarbyten som tillhandahålls av bilregistret.

BCA Vehicle Remarketing har mer än 70 års erfarenhet av auktionsmarknaden för fordon. Sedan starten 1946 och fram till idag har BCA varit ledande inom denna del av bilmarknaden. Med 50 defleet och remarketingcenter är BCA den i särklass största auktionsgruppen i Europa.

 

 


Om BCA Vehicle Remarketing AB

BCA Vehicle Remarketing har mer än 70 års erfarenhet av auktionsmarknaden för fordon. Sedan starten 1946 och fram till idag har BCA varit ledande inom denna del av bilmarknaden. Med 50 defleet och remarketingcenter är BCA Europe den i särklass största auktionsgruppen i Europa. BCA har en årsomsättning på över 45 miljarder SEK och har ca 4 000 anställda. BCA har ett nära samarbete med bilfabrikerna, importörerna, uthyrnings-, leasing- och finansieringsbolag samt vagnparksägare, kommun och stat. BCA håller årligen över 8 000 auktioner i hela Europa och hanterar varje år över 1,4 miljoner begagnade bilar. I Sverige är BCA Vehicle Remarketing etablerade sedan 2005. Vi har tre anläggningar (Göteborg, Malmö och Södertälje) som hanterar cirka 14 000 fordon.