2013-10-07 09:00Pressmeddelande

Försäljningen av begagnade personbilar ökade med 3.6 %

Under september månad ökade antalet sålda begagnade bilar till privatpersoner med 3.6 % jämfört med samma månad 2012. Räknat i antal bilar såldes det 91 497 bilar, vilket är 3 214 mer begagnade bilar än september 2012, enligt fordonsauktionsföretaget BCA Vehicle Remarketing.

”Efterfrågan ökar för tredje månaden i rad. Samtidigt ser vi en högre prisnivå än innan semestern. När efterfrågan och en högre prisbild sammanfaller tyder det på en fortsatt positiv efterfråga av begagnade bilar.” säger Jonas Ramnek, VD på fordonsauktionsföretaget BCA Vehicle Remarketing.

Totalmarknaden ökade med 3.6 % i september

Under september månad såldes det 91 497 begagnade bilar till privatpersoner (fördelat på bilhandeln 34 029 bilar, privatmarknaden 54 086 och företag 3 382), vilket är en ökning med 3.6 % jämfört med samma månad förra året.

Bilhandeln ökade med 9.5 % i september

Bilhandeln sålde totalt 34 029 begagnade bilar till privatpersoner under september månad, vilket är en ökning med 9.5 % jämfört med samma månad förra året.

”Det finns många bilhandlare dag som ligger med lager som är under normal nivå. Den stora orsaken är att de har blivit betydligt bättre på att sälja begagnande fordon samt att efterfrågan är stor.

De har i viss mån halkat efter att fokusera på att balansera efterfrågan i en positiv marknad. Vi ser att de har blivit mycket bättre på att dra ner på lagren när det är sämre tider men är lite trögare när marknaden är positiv.” säger Jonas Ramnek.

Privatmarknaden oförändrad i september

54 086 bilar bytte ägare mellan privatpersoner i september månad, vilket är ingen i förändring jämfört med samma månad förra året.

BCA Vehicle Remarketing har mer än 60 års erfarenhet av auktionsmarknaden för fordon. Sedan starten 1946 och fram till idag har BCA varit ledande inom denna del av bilmarknaden. Med 50 defleet- och remarketingcenter är BCA Europa den största auktionsgruppen i Europa.

För ytterligare information kontakta:

Jonas Ramnek, VD, BCA Vehicle Remarketing, tfn: 0701-620 120 eller e-post: jonas.ramnek@bca-bilauktion.se
Hemsida: http://www.bca-europa.com

BCA skickar ut denna begagnat statistik varje månad. Statistiken är grundad på information från VROOM om ägarbyten som tillhandahålls av bilregistret.Om BCA Vehicle Remarketing AB

BCA Vehicle Remarketing har mer än 70 års erfarenhet av auktionsmarknaden för fordon. Sedan starten 1946 och fram till idag har BCA varit ledande inom denna del av bilmarknaden. Med 50 defleet och remarketingcenter är BCA Europe den i särklass största auktionsgruppen i Europa. BCA har en årsomsättning på över 45 miljarder SEK och har ca 4 000 anställda. BCA har ett nära samarbete med bilfabrikerna, importörerna, uthyrnings-, leasing- och finansieringsbolag samt vagnparksägare, kommun och stat. BCA håller årligen över 8 000 auktioner i hela Europa och hanterar varje år över 1,4 miljoner begagnade bilar. I Sverige är BCA Vehicle Remarketing etablerade sedan 2005. Vi har tre anläggningar (Göteborg, Malmö och Södertälje) som hanterar cirka 14 000 fordon.