2016-04-05 09:00Pressmeddelande

Försäljningen av begagnade personbilar minskade med 3,7 % i mars

null

Under mars månad minskade antalet sålda begagnade bilar till privatpersoner med 3,7 % jämfört med samma månad 2015. Räknat i antal bilar såldes det 88 443 bilar, vilket är 3 414 färre begagnade bilar än i mars 2015, enligt fordonsauktionsföretaget BCA Vehicle Remarketing.

”Tappet beror på att det var en registreringsdag mindre i mars i år än förra året. Det motsvarar cirka 5 % tapp mot föregående år. Vi ser positivt på marknaden och bedömer att den kommer vara fortsatt stark resten av året.” säger Jonas Ramnek VD på fordonsauktionsföretaget BCA Vehicle Remarketing.

Totalmarknaden minskade med 3,7 % i mars

Under mars månad såldes det 88 443 begagnade bilar till privatpersoner (fördelat på bilhandeln 39 919 bilar, privatmarknaden 45 086 och företag 3 438), vilket är en minskning med 3,7 % jämfört med samma månad förra året.

Bilhandeln minskade med 1,6 % i mars

Bilhandeln sålde totalt 39 919 begagnade bilar till privatpersoner under februari månad, vilket är en minskning med 1,6 % jämfört med samma månad förra året.

”Första kvartalet slutar med en uppgång med 3,8% jämfört med samma period förra året. Vi kommer se en fortsatt ökning av sålda begagnade bilar från bilhandeln.En av orsakerna är ökningen av privat leasing. Normalt kommer dessa bilar tillbaka till bilhandeln efter tre år. Det gynnar köpare som är ute efter en nyare bil.” säger Jonas Ramnek.

Privatmarknaden minskade med 5,0 % i mars

45 086 bilar bytte ägare mellan privatpersoner i mars månad, vilket är en minskning med 5,0 % jämfört med samma månad förra året.

BCA Vehicle Remarketing har mer än 60 års erfarenhet av bilhandel med begagnade fordon. Sedan starten 1946 och fram till idag har BCA varit ledande inom denna del av bilmarknaden. Med 50 defleet- och remarketingcenter är BCA Europa den största fristående aktör inom handel och hantering av begagnade fordon i Europa.

För ytterligare information kontakta:

Jonas Ramnek, VD, BCA Vehicle Remarketing, tfn: 0701-620 120 eller e-post: jonas.ramnek@bca-bilauktion.se
Hemsida: http://www.bca-europa.com

BCA skickar ut denna begagnade statistik varje månad. Statistiken är grundad på information från VROOM om ägarbyten som tillhandahålls av bilregistret.


Om BCA Vehicle Remarketing AB

BCA Vehicle Remarketing har mer än 70 års erfarenhet av auktionsmarknaden för fordon. Sedan starten 1946 och fram till idag har BCA varit ledande inom denna del av bilmarknaden. Med 50 defleet och remarketingcenter är BCA Europe den i särklass största auktionsgruppen i Europa. BCA har en årsomsättning på över 45 miljarder SEK och har ca 4 000 anställda. BCA har ett nära samarbete med bilfabrikerna, importörerna, uthyrnings-, leasing- och finansieringsbolag samt vagnparksägare, kommun och stat. BCA håller årligen över 8 000 auktioner i hela Europa och hanterar varje år över 1,4 miljoner begagnade bilar. I Sverige är BCA Vehicle Remarketing etablerade sedan 2005. Vi har tre anläggningar (Göteborg, Malmö och Södertälje) som hanterar cirka 14 000 fordon.