2015-03-16 07:23Pressmeddelande

BCA Sverige fyller 10 år och firar det med försäljningsrekord

null

Den ledande auktionsgruppen i Europa för fordon, BCA Vehicle Remarketing, med mer än 60 års erfarenhet firar i dagarna 10 år med verksamhet på den svenska marknaden. Det firar BCA med att i Sverige slagit försäljningsrekord under 2014 samt att BCA Europa sålt över 1 000 000 fordon förra året.

BCA Sverige var och är fortfarande sedan starten i februari 2005 den nordligaste marknaden för BCA som idag är verksam med fordonsauktioner i 13 länder. Bland uppdragsgivarna finns vagnparksägare, leasing- och finansbolag, kommuner och landsting, generalagenter och bilåterförsäljare som alla har ett gemensamt mål. Snabb och enkel försäljning av fordon till marknadens hösta pris.

-Begagnatmarknaden för fordon växer för varje år och är idag tre gånger större än nybilsmarknaden i Europa. Vi ser en fortsatt stor pågående förändring där begagnatmarknaden för fordon från privatperson till privatperson minskar och begagnatmarknaden från bilhandlare till privatperson ökar, säger Jonas Ramnek, VD på fordonsauktionsföretaget BCA Vehicle Remarketing.

För ytterligare information kontakta:

Jonas Ramnek, VD, BCA Vehicle Remarketing

Tel: 0701-620 120 eller e-post: jonas.ramnek@bca-bilauktion.se
Hemsida: http://www.bca-europa.com


Om BCA Vehicle Remarketing AB

BCA Vehicle Remarketing har mer än 70 års erfarenhet av auktionsmarknaden för fordon. Sedan starten 1946 och fram till idag har BCA varit ledande inom denna del av bilmarknaden. Med 50 defleet och remarketingcenter är BCA Europe den i särklass största auktionsgruppen i Europa. BCA har en årsomsättning på över 45 miljarder SEK och har ca 4 000 anställda. BCA har ett nära samarbete med bilfabrikerna, importörerna, uthyrnings-, leasing- och finansieringsbolag samt vagnparksägare, kommun och stat. BCA håller årligen över 8 000 auktioner i hela Europa och hanterar varje år över 1,4 miljoner begagnade bilar. I Sverige är BCA Vehicle Remarketing etablerade sedan 2005. Vi har tre anläggningar (Göteborg, Malmö och Södertälje) som hanterar cirka 14 000 fordon.