2024-02-13 12:12Lehdistötiedote

Terveysteknologiayhtiö Aurora Innovationin Suomen ja Baltian uusi maajohtaja Antti Luoto: Digitalisaatio ei saa syödä monikanavaisuutta

Antti LuotoDirector Central Eastern Europe

 

Terveydenhuoltopalvelujen tavoitettavuuteen keskittynyt Aurora Innovation on nimittänyt Antti Luodon Suomen ja Baltian maajohtajaksi. Mm. Nokialla, Telialla ja Terveystalossa myynnin johtotehtävissä toiminut Luoto on nähnyt läheltä Suomen terveydenhuollon haasteet ja haluaa auttaa ratkaisemaan niitä.

Terveydenhuollon yhteydenottojen hallintaan ratkaisuja tarjoava Aurora Innovation on nimittänyt Antti Luodon Suomen ja Baltian maajohtajan tehtävään 2.1.2024 alkaen. Luodon 15 vuoden kokemus suurista teknologiayhtiöistä kuten Nokialta ja Telialta sekä tausta Suomen suurimman yksityisen terveyspalveluyhtiön Terveystalon B2B-myynnistä vastaavana johtajana luovat erittäin vahvan pohjan Aurora Innovationin liiketoiminnan kehittämiselle.

Luoto, joka on koulutukseltaan diplomi-insinööri, on aiemmin työskennellyt myös Saksassa ja Italiassa. Maailmalla ja Euroopassakin terveydenhuoltojärjestelmät ja niiden haasteet eroavat huomattavasti toisistaan. Seurattuaan läheltä Suomen terveydenhuollon kamppailua mm. saavutettavuushaasteiden kanssa Luoto pyrkii löytämään ratkaisuja, joilla sekä vähennetään terveydenhuollon työntekijöiden kuormitusta että helpotetaan potilaiden hoitoonpääsyä.

“Terveydenhuollon ammattilaiset, kuten hoitajat, lääkärit ja psykologit, joutuvat jatkuvasti venymään saadakseen hoidettua potilastyön ja hallinnolliset tehtävät. Samaan aikaan potilasjonot kasvavat, ja sellaiset asiakkaat, joilla ei ole työterveydenhuoltoa tai vakuutusta, saattavat joutua odottamaan pitkään jo pelkkää hoidon tarpeen arviointia. Tämä on se keskeinen haaste, jonka Aurora Innovation haluaa auttaa ratkaisemaan, ja se tekee myös minun työstäni merkityksellistä”, Luoto sanoo.

Auroran teleQ-viestintäratkaisu automatisoi asiakkaan ja terveydenhuollon välistä viestintää ja sujuvoittaa siten sekä hoitohenkilöstön että asiakkaiden arkea. Kun terveydenhuollon asiantuntijat ovat paremmin tavoitettavissa ja yhteydenpito on sujuvaa, ajanhallinta on helpompaa niin hoitohenkilöstölle kuin myös asiakkaille. Yksi järjestelmän keskeisistä työkaluista on ajastettu takaisinsoittopalvelu, joka antaa mahdollisuuden rauhallisille ja laadukkaille asiakaskohtaamisille.

“Kun puhutaan digitalisaatiosta, ajatellaan helposti, että lopputuloksena asiakkaalla on valittavanaan chat-palvelu, verkkosovellus ja video. Todellinen monikanavaisuus kuitenkin edellyttää myös sellaisia yhteydenpitokeinoja, jotka eivät vaadi digiosaamista tai edes älypuhelinta. Esimerkiksi monet ikääntyneet kokevat digipalvelut vaikeina ja saattavat jättää tärkeän yhteydenoton tekemättä, jos tuttua ja helppoa kanavaa ei ole tarjolla. Meidän on ymmärrettävä puhelinpalvelun merkitys osana digitalisaatiokehitystä ja huolehdittava, ettei terveydenhuoltoon synny teknologian aiheuttamaa epätasa-arvoa”, sanoo Luoto.

“Antti on paras mahdollinen henkilö luotsaamaan Auroran liiketoimintaa Suomessa ja Baltiassa, sillä hän on johtajana tuloshakuinen, mutta ymmärtää syvällisesti terveydenhuollon haasteita. Emme halua pakottaa ketään valitsemaan digityökalujen ja puhekanavien välillä, mutta haluamme myös helpottaa terveydenhuollon ammattilaisten arkea tilanteessa, jossa budjetteja leikataan. On paljon tehokkaampaa ja inhimillisempää, että digivälineet ja puhekanavat ovat olemassa joustavasti toisiaan täydentäen, jotta jokainen voi valita omiin tarpeisiinsa sopivan vaihtoehdon. Uskon, että Antin vahva näkemys ja kokemus auttavat meitä menestymään tässä tehtävässä”, sanoo Aurora Innovationin toimitusjohtaja Tapani Kyrki.


Yrityksestä Aurora Innovation Oy

Aurora Innovation on johtava terveydenhuollon SaaS-asiantuntija, joka on sitoutunut parantamaan hoitopalvelujen saatavuutta ja luomaan hyvin toimivia työympäristöjä terveydenhuollon ammattilaisille. Aurora teleQ -tuote kokoaa yhteen terveydenhuollon ammattilaiset ja hoidon tarpeessa olevat ihmiset – molemmille sopivana ajankohtana toimivimpia viestintäkeinoja hyödyntäen – mikä parantaa potilaiden hoitokokemusta ja sujuvoittaa terveydenhuollon prosesseja. Aurora Innovationin pääkonttori on Ruotsissa. Yhtiö toimii myös Suomessa, Alankomaissa, Portugalissa ja Espanjassa. Lisätietoja www.aurorainnovation.com


Yhteyshenkilöt

Antti Luoto
Country Director Finland & Baltics
Antti Luoto