2021-01-25 13:28Pressmeddelanden

Ny Audianläggning klart i Jönköping.

Ted Granman, Försäljningschef. Niclas Häggstan, Märkeschef och Leif Augustsson, VD. Ted Granman, Försäljningschef. Niclas Häggstam, Märkeschef och Leif Augustsson, VD.

Efter flera års diskussioner och projektering med flera olika alternativ så står nu en ny, modern Audianläggning klar vid John Bauersgatan i Jönköping. Audianläggningen ska tillhandahålla försäljning och serviceverkstad i samma hus. 

Med gångavstånd till city för våra kunder och hög tillgänglighet via E4:an och övrig infrastruktur är affärsläget vid John Bauersgatan det bästa. Vi kommer utöka vår kapacitet både i antal serviceplatser och försäljning, säger Leif Augustsson, VD Atteviks Personvagnar AB.

Parkeringshuset är byggd med förstärkt grundläggning så att det går att omvandla till lägenheter eller kontor i en framtid.

Med detta ger vi vår personal en fin arbetsplats men också för att möta den nya tekniken, digitaliseringen och kommande elbilar etc för våra kunder. Redan under 2020 har vi levererat ett stort antal el och laddhybrider som har stor efterfrågan på marknaden. Inom några år kommer vår koncern erbjuda ca 80 olika el- och laddhybrider. Anläggningen kommer även innehålla virtuella showrooms där man kan se bilarnas olika tillval m.m. via WR-glasögon och stora digitala skärmar.

Bilmarknaden är fortsatt mycket starkt. Vi har under många år varit framgångsrika och beståndet på vägarna är mycket stort som vi måste ta hand om och erbjuda våra servicetjänster. Vi väntar en expansiv modelloffensiv från Audi och övriga märken inom vår koncern; Volkswagen, Volkswagen transportbilar, SEAT och ŠKODA.

Vi vill tacka våra ägare som ger oss möjlighet till fortsatt utveckling samt NCC med underentreprenörer som byggt en fantastisk anläggning. 

Mycket nytt kommer att möta bilsugna kunder vid ett besök på Atteviks framöver. Längre upp på gatan, förbi lokalerna man finns i idag, slår man upp portarna till en helt ny anläggning om cirka 4000 kvadratmeter fokuserad på Audi – en ny Audianläggning, helt enkelt. – Sveriges modernaste fullserviceanläggning med försäljning, service, däck, rekond och glasbyte, ja hela utbudet, berättar märkeschefen Niclas Häggstam från Atteviks.

Den nya anläggningen blir också något nytt för kunderna och som sätter just dem i fokus. I anslutning till den nya anläggningen byggs ett parkeringshus för att öka tillgängligheten. Dessutom satsar företaget stort på miljöaspekten runt anläggningen. – Vi kommer att få el från solceller och ett eget reningsverk som gör att vi återanvänder det vatten som vi gör av med på anläggningen. Vi kommer att kunna ha ett nollutsläpp på vatten när det renas i vårt eget system, konstaterar Ted Granman, försäljningschef på Atteviks Audi. – Även om det inte är ett krav så är vägen mot en mer hållbar verksamhet ett steg som vi gärna ser att vi tar. Våra kunder är mer och mer medvetna om hur viktigt det är och ställer krav på sina partners. Där vill vi gå i bräschen.

Omställningen mot mer hållbart märks också inom själva bilindustrin. Elbilar blir mer och mer vanliga, och därför kommer det också att installeras laddningspunkter i anslutning till den nya anläggningen, då delvis med el från solceller. Atteviks kommer också att kunna – på tal om fullservice – erbjuda batterireparationer för elbilar. – Det innebär att man kan komma till oss med sin el- eller hybridbil och att vi åtgärdar det, snarare än att batteriet eller hela bilden ska skickas vidare till någon auktoriserad verkstad någon annanstans, berättar Niclas.

Men den stora skillnaden, utöver det breddade utbudet av tjänster, kommer ändå kanske att vara tillgängligheten för kunderna. I den nya Audianläggningen kommer en potentiell bilköpare inte behöva se sin bil ”live” innan köp. – Förutom att vi ökar tillgängligheten med fler parkeringar i ett parkeringshus kommer vi att ha ett sp kallat CPL-rum (Customer private lounch), ett rum där kunden och en säljare specificerar upp en bil efter önskemål och får upp den framför sig på ett otroligt detaljerat sätt. Det är så nära ”klämma och känna” som man kan komma utan att ha en fysisk bil framför sig, berättar Ted. – Sen kommer vi även att ha en självincheckning till verkstaden och även utcheckning digitalt – lite som till ett flyg – för att kunna hämta sin bil även utanför öppettiderna.

Inte nog med det. Atteviks riktar sig heller inte endast till kunder i slag att köpa en ny bil. Ett avancerat konferensrum kommer att finnas på anläggningen, dit andra företag kan komma för att ha en företagsfrukost eller konferens. Alltså, en anläggning som har det där lilla extra. Eller extra allt.

Kontakt: Leif Augustsson, VD Atteviks Personvagnar AB – 036-34 88 62


Om Atteviks

Atteviks grundades 1945 av Sigvard Attevik och drivs i dag av tredje generationens Attevikare. Företaget är en av Sveriges större privata återförsäljare av märkena VW, Audi, Seat, Cupra, Skoda och Scania. Atteviks är en modern koncern med verksamhet på åtta olika orter i Småland. Detta har skett genom målmedveten satsning på egen lönsamhet och kloka uppköp av andra bilföretag i regionen. Verksamheten är uppdelad i två försäljningsbolag: personvagnar och lastvagnar. Moderbolaget Atteviks Bil har sitt säte i Jönköping.


Kontaktpersoner

Nicklas Arvidsson
Kommunikationsansvarig
Nicklas Arvidsson