2018-03-27 07:24Pressmeddelanden

Atteviks rekordår 2017!

Foto: Nicklas ArvidssonFoto: Nicklas Arvidsson

Ett fantastiskt bilår kan läggas till handlingarna!

Atteviks spräckte en drömgräns i antal sålda bilar under 2017, detta då vi sålde 10 141st nya och begagnade bilar. Det har under ett antal år varit ett mål att sälja över 10 000 bilar säger Dan Jonsson Koncernchef på Atteviks.

Även våra avdelningar inom service och reservdelar satte omsättningsrekord, då de nådde en omsättning på 359 mkr.

Totalt innebar detta också att vår omsättning på Atteviks Personvagnar nådde en rekord nivå på hela, 2,1 miljarder.

Ett roligt bilår att lägga in i historieböckerna blir det enligt Koncernchef Dan Jonsson.

Stark konjunktur, låga räntor och fortsatt ”ny” försäljning på konsumentleasing är tre skäl till rekordet.

Nu är det 2018, och även det ser vi ljust på fortsätter Dan Jonsson. Det är valår och de brukar bli lugna och bra bilår. Dock bör konsumenterna och företag se över sitt bilinnehav under första halvåret i.o.m det nya skattesystemet, Bonus Malus.

Bil Sweden spår en bilmarknad på 360 000 bilar för året och det är ju snudd som fjolåret, så en fortsatt stark bilmarknad är att vänta. Bil Sweden snuddar även på bilår framöver på en totalmarknad om ca. 400 000 bilar per år.

Investeringar och nyanställningar

Den starka bilmarknaden under en räcka av år nu gör att vi måste nyrekrytera främst inom vår servicemarknad. Vi är i skriande behov på samtliga våra orter över utbildade mekaniker. Våra bilmärken har nu störst bestånd av bilar som rullar på de Svenska vägarna och vi lokalt måste tillse så att vi kan ge dem bästa tänkbara service.

Även fortsatta investeringar i våra anläggningar är ett stort fokus framöver, bl.a. i Jönköping där vi har ett jättefint samarbete med Jönköpings Kommun ser vi stora investeringar inom de närmsta åren.

Atteviks Bil AB

Dan Jonsson VD Atteviks Personvagnar AB

Dan Jonsson, 036-348850


Om Atteviks

Atteviks grundades 1945 av Sigvard Attevik och drivs i dag av tredje generationens Attevikare. Företaget är en av Sveriges större privata återförsäljare av märkena VW, Audi, Seat, Skoda och Scania. Atteviks är en modern koncern med verksamhet på åtta olika orter i Småland. Detta har skett genom målmedveten satsning på egen lönsamhet och kloka uppköp av andra bilföretag i regionen. Verksamheten är uppdelad i två försäljningsbolag: personvagnar och lastvagnar. Moderbolaget Atteviks Bil har sitt säte i Jönköping.


Kontaktpersoner

Nicklas Arvidsson
Kommunikationsansvarig
Nicklas Arvidsson