2021-02-11 07:15Pressmeddelanden

Atteviks Personvagnar AB förvärvar Fröjds Motor i Lessebo

Leif Augustsson, Sven-Olof Fröjd, Karin King, Dan Jonsson. Foto: Lenny WilssonLeif Augustsson, Sven-Olof Fröjd, Karin King, Dan Jonsson. Foto: Lenny Wilsson

Atteviks säljer nya Volkswagen, Audi, Skoda, Cupra, Seat samt Volkswagen transportbilar på 6 orter i Småland. Atteviks levererade 2020 ca 9000 bilar varav ca hälften av vår totala försäljning är begagnade bilar. Begagnade bilar är ett mycket viktigt affärsområde och vi har en målsättning att fördubbla vår andel sålda begagnade bilar på sikt. För att nå vårt mål behöver vi utöka med ett begagnat center. 

Atteviks har under många år samarbetat med Fröjds Motor i Lessebo. Sven-Olof Fröjd vill nu gå i pension och Atteviks kommer därför ta över driften av hans företag per den 1:a april. Fröjds Motor är väl inarbetat och har gott renommé i södra Sverige med väl fungerande all-bilsverkstad för alla märken samt försäljning av begagnade person- och transportbilar. Lokalerna är renoverade och har ett mycket bra flöde för en optimal hantering av begagnade bilar. Atteviks tar över befintlig personal och vi hoppas kunna utöka personalstyrkan på sikt. Vår avsikt är att fortsätta driva Fröjds Motor i Sven-Olofs anda men addera Atteviks digitala kompetens då vi tror att online-försäljning kommer att öka kommande år. Vi ser positivt på Lessebos geografiska läge med närhet till södra och östra delarna av Småland, Blekinge och Skåne.

För Atteviks är hållbarhetsfrågor viktigt där vår övergång mot miljöbilar sker snabbt just nu men vi kan även bidra, för ett minskat klimatavtryck,  inom begagnade bilar med mindre kemikalier vid iordningställande av bilen mm. Vi har ett mål om att vår begagnat försäljning ska bestå av minst 20% miljöbilar.

För mer information, Kontakta VD, Leif Augstsson 036-348862


Om Atteviks

Atteviks grundades 1945 av Sigvard Attevik och drivs i dag av tredje generationens Attevikare. Företaget är en av Sveriges större privata återförsäljare av märkena VW, Audi, Seat, Skoda och Scania. Atteviks är en modern koncern med verksamhet på åtta olika orter i Småland. Detta har skett genom målmedveten satsning på egen lönsamhet och kloka uppköp av andra bilföretag i regionen. Verksamheten är uppdelad i två försäljningsbolag: personvagnar och lastvagnar. Moderbolaget Atteviks Bil har sitt säte i Jönköping.