2018-03-27 07:22Pressmeddelanden

Atteviks Lastvagnar har kvalificerat sig till Sverigefinal i Scania Top Team!

Foto: Nicklas ArvidssonFoto: Nicklas Arvidsson

Scania Top Team är en återkommande kompetenshöjande utbildningstävling som första gången genomfördes för 28 år sedan.

Nu i år pågår den alltså än en gång och tävlingen engagerar närmare 350 mekaniker, reservdelsspecialister och kundmottagare från Scaniaverkstäder i Sverige. I världen är det ca 8 000 deltagare från drygt 60 länder som utvecklar sin yrkesskicklighet genom en kombination av träning, lagarbete och tävling. Syftet med tävlingen är att tillfredsställa kundernas behov av förstklassig service samt att lyfta verkstads- och reservdelsyrkena.

Efter två tuffa teoriomgångar och en utslagsomgång är nu elva lag från Scanias servicenätverk i Sverige äntligen klara för Top Team-finalen i december. Atteviks Lastvagnar har två lag med i finalen: Snoddas drängar från Jönköping och Bullens pojkar från Nässjö.

Scania Top Team är en mycket prestigefylld tävling bland Scaniamekaniker och reservdels-män över hela världen och detta gör att vi på Atteviks Lastvagnar gärna ställer upp i tävlingen. Lagen består av både mekaniker och reservdelspersonal, allt för att ha en så bred kompetens som möjligt.

Tävlingen går till så att alla Scaniaåterförsäljare har möjlighet att delta i två teoretiska kvalificeringsomgångar där tio lag tar sig till Sverigefinalen (i år blev det elva lag). Från Sverigefinalen är det ett lag som går vidare till deltävling någonstans i Europa. Där har man sedan möjlighet att ta sig vidare till världsfinalen. För att ta sig hela vägen krävs ett starkt sammansvetsat lag samt mycket hög kompetens.

Vi på Atteviks Lastvagnar ser tävlingen som en gedigen utbildning, både kompetens- och lagmässigt. Att delta i finalerna är mycket krävande. Man ställs inför ett antal stationer med teoretiska och praktiska uppgifter som ska lösas på 20 minuter/station. Uppgifterna rör; felsökning, reservdelar samt att hitta information i Scanias litteratur.

Att delta i Top Team är en stor utmaning som kräver hög kompetens, bra sammanhållning och hög stresstålighet. Belöningen är förutom äran och fina priser en gedigen erfarenhet och utbildning.

Nässjös lag Bullens pojkar består av fem mekaniker med en samlad yrkeserfarenhet på 62 år. Laget består av: Niclas Kåberg, Thomas Angselius, Mattias Kåberg, Karl Hedström och Linus Bäckström.

Jönköpingslaget ”Snoddas drängar” består av: Niklas Almqvist, Fredrik Liljeberg, Mikael Olsson, Joakim Edlund, Stefan Persson och Claes Franzen. Dessa har gedigen erfarenhet från Top Team-sammanhang. 2015 tog sig laget hela vägen till Världsfinalen där de blev 6:a.

Nu ser lagen fram mot att skörda nya segrar.

Tf. VD & Servicemarknadschef, Atteviks Lastvagnar
Tel: 036-34 89 19 eller mail: ola.averling@atteviks.se


Om Atteviks

Atteviks grundades 1945 av Sigvard Attevik och drivs i dag av tredje generationens Attevikare. Företaget är en av Sveriges större privata återförsäljare av märkena VW, Audi, Seat, Skoda och Scania. Atteviks är en modern koncern med verksamhet på åtta olika orter i Småland. Detta har skett genom målmedveten satsning på egen lönsamhet och kloka uppköp av andra bilföretag i regionen. Verksamheten är uppdelad i två försäljningsbolag: personvagnar och lastvagnar. Moderbolaget Atteviks Bil har sitt säte i Jönköping.


Kontaktpersoner

Nicklas Arvidsson
Kommunikationsansvarig
Nicklas Arvidsson