2018-03-27 07:19Pressmeddelanden

Atteviks koncernchef och vd Dan Jonsson slutar och börjar.

Atteviks koncernchef och vd Dan Jonsson slutar sin tjänst nästa år och flyttar till Stockholm. — Jag lämnar Jönköping men har ett ben kvar i Atteviks som arbetande styrelseordförande.

Dan Jonsson kommer fortsatt vara kvar i koncernen som arbetande styrelseordförande vilket medför ett säkerställande av det som under Dans ledning så framgångsrikt byggts upp och håller på att byggas upp. Arbetet med Atteviks starka försäljningskultur och företagets starka värderingar ska fortsätta och utvecklas, där kommer Dan i sin nya roll än mer agera som Långsiktig Ledare.

Det var 2003 som Dan Jonsson rekryterades till vd för Atteviks personvagnar efter att ha bott och jobbat med bilhandel i Stockholm i flera år.

Under en kort period var det meningen att det endast skulle bli tre år i Jönköping då han fick ett erbjudande om att bli vd för BMW i Stockholm, men han blev kvar och samtidigt koncernchef för hela Atteviks, som i dag har 425 anställda med tio anläggningar i Småland.

— Det har varit en otrolig resa med en stark tillväxt förutom ett par tuffa år i samband med finanskrisen 2008, men vi klarade av att inte visa några röda siffror, säger Dan Jonsson

Men efter diskussioner med ledningen och ägarsfären har man således kommit fram till en ny lösning som arbetande styrelseordförande.

Det är mycket av privata skäl jag nu väljer att flytta tillbaka till huvudstaden för att vara nära övriga familjen. Jag har trivts med ägarna och att nu blir kvar som arbetande styrelseordförande innebär att jag blir kvar i bolaget ännu en tid. Jag fyller 62 nästa år så det blir en kombination av att gå i pension men fortsätta att arbeta på en annan nivå ett tag till.

Vi ska inleda arbetet med att rekrytera en ny vd för både lastvagnar och personbilssidan. Rollen som koncernchef kommer att försvinna.

Dan Jonsson, 036-348850


Om Atteviks

Atteviks grundades 1945 av Sigvard Attevik och drivs i dag av tredje generationens Attevikare. Företaget är en av Sveriges större privata återförsäljare av märkena VW, Audi, Seat, Skoda och Scania. Atteviks är en modern koncern med verksamhet på åtta olika orter i Småland. Detta har skett genom målmedveten satsning på egen lönsamhet och kloka uppköp av andra bilföretag i regionen. Verksamheten är uppdelad i två försäljningsbolag: personvagnar och lastvagnar. Moderbolaget Atteviks Bil har sitt säte i Jönköping.


Kontaktpersoner

Nicklas Arvidsson
Kommunikationsansvarig
Nicklas Arvidsson