2021-05-05 09:12Pressmeddelande

Optikmässan satsar på ett nytt koncept 2022

null

Stockholm, 2021-05-05 - Nu står det klart att Nordens ledande mässa för optikbranschen, Optikmässan, satsar på ett nytt koncept som kommer genomföras den 4–5 februari 2022 på den nya mäss- och mötesanläggning Scandinavian XPO i Stockholm. Mässan genomförs i ett samarbete mellan SOLF (Sveriges Optikleverantörers Förening) och At Event Sweden AB.

”På grund av pandemin har mässan fått ställas in två gånger. Vi är övertygade om att behovet av att mötas följaktligen är större än någonsin. Vi ser därför fram emot att samla hela branschen i början av 2022, denna gång i helt ny tappning” säger Monica Eriksson från SOLF.

Optikmässan är den givna knutpunkten för optikbranschen. Här samlas såväl leverantörer som besökare för att presentera nyheter, utbyta erfarenheter och tillsammans utveckla branschen. Mässarrangören At Event Sweden AB blir den partner som tillsammans med SOLF kommer att fortsätta utveckla mässan. Att få göra en helt ny utformning av den tidigare traditionella Optikmässan är något som motiverar At Event.

”Det stod tidigt klart att SOLF vill utveckla mässan och är beredda på att se över hela konceptet. Det är roligt att få chansen att vara en del av denna satsning. Både utställare och besökare kommer upptäcka att det är en helt ny mötesplats de kommer vara en del av. Exempelvis så kommer vi satsa mycket på att skapa en helt annan känsla på plats på mässan än tidigare år. Mässan kommer dessutom fungera som ett hybridevent då digitala lösningar kommer kunna erbjudas” säger Gabriel Börjesson, VD, At Event Sweden AB.

Johan Carlius, Ordförande i SOLF, ser även han fram emot att vara med och utveckla mässan och få träffa medlemmar och kunder i ett nytt spännande hybridkoncept.

”Vi har på senare tid sett nya behov i branschen, och mässan är en del i att utveckla branschen. Vi ser mycket fram emot att leverera en ny Optikmässa där mötet mellan människor står i centrum, där vi adderar mervärden utöver de vi är vana vid på en traditionell inköpsmässa.”

Tid: 4-5 februari 2022
Plats: Scandinavian XPO, Stockholm
Utställare: Leverantörer i optikbranschen 
Arrangör: At Event Sweden AB
Medarrangör/ägare: SOLF - Sveriges Optikleverantörers Förening
Besökare: Optiker, inköpare, butikschefer, webhandlare
Hemsida: optikmassan.se 

Om SOLF
SOLF är en branschförening som samlar leverantörer till den svenska optikbranschen. Här ingår leverantörer inom glasögonoptik, glasögonbågar, kontaktlinser, instrument för synundersökningar, tillbehör och tjänster för optikbutiker. För mer information, besök: www.solf.se
Om At Event

At Event är en eventarrangör som arrangerar event både inomhus och utomhus, oavsett storlek och inriktning, vilket ger oändliga möjligheter. At Event tar ett helhetsansvar, från idé till genomförande av små till stora evenemang – alltid med kunden i fokus. För mer information,
besök: http://at-event.se
Kontakt:

Gabriel Börjesson, VD, At Event Sweden AB gabriel@at.event.se eller telefon +46 708 80 80 57 Monica Eriksson, SOLF monica.eriksson@branschkansliet.se eller telefon + 46 765 47 48 43


Om At Event Sweden

At Event Sweden AB är ett oberoende mässbolag som har stor erfarenhet av att skapa och utveckla mötesplatser i hela landet. Vår ambition är att skapa och utveckla kvalitativa mötesplatser för att föra branscher framåt.


Kontaktpersoner

Gabriel Börjesson
VD, Mässansvarig
Gabriel Börjesson
Anton Erlandsson
Mässansvarig Svenska Maskinmässan, Swedish Forestry Expo
Anton Erlandsson
Annie Nordenskiöld
Projektledare, Marknadsansvarig
Annie Nordenskiöld