2020-05-25 06:00Nyheter

Arriva begär överprövning av tilldelningsbeslut

DescriptionDescription

Vid Trafiknämndens möte 12 maj beslutade Trafiknämnden i Stockholm att tilldela Transdev kontrakten för busstrafiken i norrort i Stockholm, benämnt E35, och trafiken på Roslagsbanan i Stockholm, benämnt E34.
Efter att ha granskat upphandlingen och beslutsunderlagen, har Arriva Sverige AB lämnat in en ansökan om överprövning av båda dessa tilldelningsbeslut.

- Arriva har inte som tradition att begära överprövning. Det är ett beslut som måste övervägas noga, särskilt när man är den som tidigare haft uppdraget. Men i det här fallet anser vi att det finns grund för en överprövning då vi har identifierat brister i hanteringen av COVID 19 samt i samband med förhandlingen och utvärderingen säger Johan Åhlander, vd för Arriva Sverige AB.

Överprövningen har lämnats in till förvaltningsrätten och till dess att de fattat beslut kommer så kallad förlängd avtalsspärr gälla, vilket innebär att inget nytt avtal får tecknas.


Om VR Sverige

Arriva är en av de största leverantörerna av persontransporter i Europa, med över 53 000 anställda och levererar 2 miljarder resor per år över 14 europeiska länder. I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 400 medarbetare, 800 bussar, 140 tåg och 50 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt – dygnet runt – fram och tillbaka. Vi är en del av Deutsche Bahn (DB), ett av världens ledande passagerare- och logistikföretag, och ansvarar för DB: s regionala persontransporter utanför Tyskland. Arriva har, förutom i Sverige, verksamhet i Tjeckien, Kroatien, Danmark, Ungern, Italien, Nederländerna, Polen, Portugal, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien och Storbritannien.


Kontaktpersoner

Christer Ekelund
Kommunikationschef
Christer Ekelund

Relaterad media