2017-11-30 13:00Pressmeddelande

Sven Melander inviger när Apoteksgruppen öppnar sitt första apotek i Karlshamn

null

Den 30 november är det invigning av Apoteksgruppens första apotek i Karlshamn. Apoteket kommer att hålla öppet klockan 08.00–21.00 alla dagar i veckan, och blir således kommunens mest tillgängliga apotek. 

Vi vill göra det enkelt att må bra, och vill profilera oss som det mest tillgängliga apoteket i kommunen. Då menar vi både i fråga om öppettider, men även i kompetens. Vi har till exempel en egen hudterapeut anställd, arabisktalande personal och vi kan erbjuda öronhåltagning, säger apotekschef Jenny Petersson. 

På det nya apoteket, som är placerat i samma byggnad som Stora Coop i Karlshamn, kommer besökare att mötas av bland andra Hussain Hussain, apotekare och kvalitetsansvarig, samt Jenny Petersson, som är receptarie och apotekschef. Båda två har varit med och startat upp andra apotek tidigare. 

Vi ser med stor glädje på att Apoteksgruppen nu öppnar kedjans 185:e apotek, och dessutom i Karlshamn där Apoteksgruppen inte finns representerade sedan tidigare, säger Tony Johansson, VD för Apoteksgruppen.

Invigningen av Apoteksgruppens apotek i Karlshamn sker med bandklippning den 30 november, och till hjälp har man tagit lokalbon, programledaren och skådespelaren Sven Melander. Apoteksgruppen kommer också att medverka på den lokala julmarknaden i Järnavik den 10 december.

För ytterligare information, kontakta:
Jenny Petersson, apotekschef och leg. receptarie, jenny.petersson@apoteksgruppen.se, 070–881 55 40
Maria Mårfält, kommunikationschef Apoteksgruppen, maria.marfalt@apoteksgruppen.se, 070–233 48 08 


Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, som är en internationell apotekskedja med apotek i Litauen, Lettland, Estland, Polen och Sverige. Euroapotheca är en av de största apoteksaktörerna i norra Europa med mer än 3800 anställda på drygt 670 apotek. I Sverige finns 197 apotek och ett 40-tal drivs privat av egenföretagare med stöd av Servicekontoret.


Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT