2022-02-17 07:00Pressmeddelande

Susanne Carlsson blir ny Regionchef på Apoteksgruppen

Susanne Carlsson, tillträdande Regionchef ApoteksgruppenSusanne Carlsson, tillträdande Regionchef Apoteksgruppen

Susanne Carlsson kommer närmast från en tjänst som chef för flera apotek i Halmstad. Susanne har arbetat på Apoteksgruppen i två år, och har tidigare erfarenhet av att arbeta som coach, butikschef inom veterinärbranschen och egen företagare.

Som regionchef kommer Susanne att ha ett övergripande ansvar för Apoteksgruppens apotek i region 2, sydvästra Sverige, och driva utvecklingen framåt.

- Jag brinner för att driva, coacha och leda ett starkt team. Mitt mål blir därför att skapa och bidra till en känsla där vi alla ska må bättre, både mina medarbetare och kunder och där vi visar på att vi som apotekskedja bryr oss på riktigt, säger Susanne Carlsson.

Som första steg kommer Susanne att lägga tid på att lära känna och skapa förtroende till apotekschefer och medarbetare ute på apoteken. Fokus kommer sedan läggas på att bygga en stark teamkänsla där tydliga målsättningar sätts tillsammans med medarbetarna samt att cementera företagets vision och finna den bästa utvecklingsvägen framåt.

- Det känns extra roligt att få möjlighet att rekrytera internt, då Susanne har visat ett mycket fint resultat som apotekschef, och har också redan haft en rådgivande roll gentemot apotekschefer i regionen, som coach i det regionala ledningsteamet. Susanne är fenomenal på att kommunicera tydligt, att sätta mål, arbeta enkelt och under devisen ”färre men värre” för att nå målet.”, säger Theresia Hansson, försäljningschef på Apoteksgruppen.

Susanne Carlsson tillträdde sin tjänst den 1 februari 2022.Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen har närmare 200 apotek runt om i Sverige, med ett hjärta som klappar lite extra för vår lands- och glesbygd. Vi vill göra hälsa enkelt för alla våra kunder genom att erbjuda ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda tjänster och produkter inom hälsa och skönhet samt rådgivning av våra kvalificerade farmaceuter. Apoteksgruppen möjliggör egenföretagande genom franchise och är den enda apotekskedjan i Sverige som har både kedjedrivna och franchisedrivna apotek. Med drygt tusen medarbetare gör vi skillnad tillsammans - varje dag! Vårt engagemang bygger på tre kärnvärden; att bry sig på riktigt, att ligga steget före, att göra verklig skillnad. Och vår vision är att bli Sveriges mest engagerade apotek där kunderna mår lite bättre. Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, norra Europas största apotekskoncern.


Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT