2019-09-02 12:00Pressmeddelande

Sofie Almqvist Gärtner blir ny People Director på Apoteksgruppen

null

Apoteksgruppen tillsätter från den 1 september Sofie Almqvist Gärtner som People Director.

Sofie Almqvist Gärtner, som närmast kommer från Synsam, har tidigare varit tillförordnad People Director men axlar i och med detta rollen fullt ut och tar ett mer långsiktigt perspektiv för en av Apoteksgruppens viktigaste nycklar i sin tillväxtresa; medarbetarna i företaget.

Målet för Apoteksgruppen är att ta nya marknadsandelar och i en bransch som mer än andra är beroende av medarbetarnas kunskap och kompetens, och hur den förmedlas till kunderna, har hon en mycket viktig roll.

– Redan efter ett par veckor som tillförordnad People Director kändes Sofie given i rollen. Sofie ser vikten av att bygga en stabil grund och på djupet efterleva det vi kommunicerar med vårt arbetsgivarvarumärke Apoteksgruppen People. Utan våra medarbetare finns det inget Apoteksgruppen, säger Sara Mohammar, VD på Apoteksgruppen.

Jag är glad över att få fortsatt förtroende och ser framemot att fortsätta skapa förutsättningar för att våra medarbetare ska kunna göra sitt bästa varje dag, säger Sofie Almqvist Gärtner, People Director på Apoteksgruppen.

Sofie Almqvist Gärtner är utbildad inom human resources och har lång erfarenhet från detalj- och dagligvaruhandeln. Hon tillträder formellt sin nya tjänst hos Apoteksgruppen den 1 september.

För ytterligare information, kontakta:
Edit Künstlicher, Presskontakt Apoteksgruppen, presskontakt@apoteksgruppen.se, 070-818 57 00


Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, som är en internationell apotekskedja med apotek i Litauen, Lettland, Estland, Polen och Sverige. Euroapotheca är en av de största apoteksaktörerna i norra Europa med mer än 3800 anställda på drygt 670 apotek. I Sverige finns 197 apotek och ett 40-tal drivs privat av egenföretagare med stöd av Servicekontoret.


Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT