2017-04-10 12:46Pressmeddelande

Proposition från regeringen om att söka ny ägare till Apoteksgruppen.

Regeringen har i dag aviserat att man avser att inhämta mandat från riksdagen om att söka en ny ägare till Apoteksgruppen. Apoteksgruppen består av 182 entreprenörsdrivna apotek från Norrbotten i norr till Skåne i söder. Förslaget gäller serviceorganisationen och det bolag som skapades i och med omregleringen 2009 och som sedan dess ägts och drivits av svenska staten. Staten äger också en procent av aktierna i alla apotek som hör till Apoteksgruppen.

 - Apoteksgruppen har utvecklats väl. Efter att propositionen har lagts, är det en lång process.Vi fortsätter som vanligt och kommer att följa den inslagna vägen med vår satsning på tillväxt i form av fler apotek och att utveckla verksamheten för apoteksägare, medarbetare och kunder, säger Tony Johansson, vd för Apoteksgruppen.

Apoteksgruppen är ett stabilt och välsköttbolag och en unik apotekskedja i Sverige, just eftersom apoteken ägs och drivs av småföretagare runtom i landet.

- Vi vill fortsätta att utveckla det positiva med en småföretagardriven apotekskedja och göra den ännu bättre för våra kunder, medarbetare och enskilda ägare, säger Maria Mårfält, kommunikationsansvarig på Apoteksgruppen.

Förslaget presenterades av näringsminister Mikael Damberg och folkhälsominister Gabriel Wikström i en debattartikel i dag i Dagens Nyheter. Beslut om propositionen tas i Sveriges riksdag.

Länk till debattartikeln:http://www.dn.se/debatt/sa-vill-regeringen-forbattra-apoteksmarknaden/

För mer information om Apoteksgruppen, kontakta:

Maria Mårfält, kommunikationschef Apoteksgruppen, 070–233 48 08 alternativt 08–563 022 99 maria.marfalt@apoteksgruppen.se

För frågor om propositionen:

Daniel Ferreira, pressekreterare hos närings- och innovationsminister Mikael Damberg, 076-135 56 92 eller           08-405 10 00 (vxl) daniel.ferreira@regeringskansliet.se


Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, som är en internationell apotekskedja med apotek i Litauen, Lettland, Estland, Polen och Sverige. Euroapotheca är en av de största apoteksaktörerna i norra Europa med mer än 3800 anställda på drygt 670 apotek. I Sverige finns 197 apotek och ett 40-tal drivs privat av egenföretagare med stöd av Servicekontoret.


Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT