2023-01-25 06:15Pressmeddelande

Kronans Apotek rekryterar hållbarhetschef från Lidl

Kronans Apotek inleder det nya året med att etablera två nya nyckelroller till den nya apotekskedjan och tillsätter Caroline Kjerstadius som ny Head of Sustainability och Malin Kjellstenius som ny Head of Legal. Båda börjar sina nya tjänster under april.

Kronans Apotek rekryterar två nya chefer inom hållbarhet och juridik till den nya apotekskedjan. Caroline Kjerstadius som ny Head of Sustainability och Malin Kjellstenius som ny Head of Legal. Båda tillträder sina nya tjänster under april 2023 och kommer rapportera direkt till Karin Pesula, Director of Quality and Sustainability på Kronans Apotek.

Caroline har en lång och gedigen erfarenhet från dagligvaruhandeln och har haft flera hållbarhetsbefattningar inom Axfoodkoncernen. Hon kommer närmst från rollen som hållbarhetschef på dagligvarukedjan Lidl där hon på den svenska marknaden ansvarade för Lidl Sveriges hållbarhetsarbetet.

- Caroline kommer med sin långa erfarenhet av hållbarhetsarbete inom dagligvaruhandel att vara en nyckelspelare för att vi som ny apotekskedja ska våga sätta en modig hållbarhetsstrategi, säger Karin Pesula, Director of Quality and Sustainability på Kronans Apotek

Malin som tillsätts till rollen som Head of Legal har bred juridisk erfarenhet från olika branscher och kommer närmast från detaljhandelsföretaget H&M där hon haft olika befattningar både på lokal och internationell nivå. Hon kommer närmst från rollen som Head of Legal för H&M Sveriges expansionsavdelning. 

- Malin har lång och relevant erfarenhet från retailbranschen och hon kommer med hennes kompetens vara ett viktigt tillskott för oss i nya bolaget och för den resan vi har framför oss, säger Karin Pesula, Director of Quality and Sustainability på Kronans Apotek

Malin tillsätter sin nya roll den 10 april och Caroline den 17 april 2023.

Om Apoteksgruppen och sammanslagningen med Kronans Apotek - Apoteksgruppen är mitt i en sammanslagning med Kronans Apotek där en ny apotekskedja ska etableras och gå under det gemensamma varumärket Kronans Apotek. Sammanslagningen kommer att skapa den största apoteksaktören på den svenska apoteksmarknaden sett till antal apotek och tredje största räknat till omsättning. Genom att behålla det bästa från båda företagen är vi starkare, smartare och en modig utmanare i branschen.Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen har närmare 200 apotek runt om i Sverige, med ett hjärta som klappar lite extra för vår lands- och glesbygd. Vi vill göra hälsa enkelt för alla våra kunder genom att erbjuda ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda tjänster och produkter inom hälsa och skönhet samt rådgivning av våra kvalificerade farmaceuter. Apoteksgruppen möjliggör egenföretagande genom franchise och är den enda apotekskedjan i Sverige som har både kedjedrivna och franchisedrivna apotek. Med drygt tusen medarbetare gör vi skillnad tillsammans - varje dag! Vårt engagemang bygger på tre kärnvärden; att bry sig på riktigt, att ligga steget före, att göra verklig skillnad. Och vår vision är att bli Sveriges mest engagerade apotek där kunderna mår lite bättre. Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, norra Europas största apotekskoncern.


Kontaktpersoner

Mickaela Borg
PR-ansvarig
Mickaela Borg