2023-02-27 06:40Pressmeddelande

Kronans Apotek och Apoteksgruppen släpper gemensam kampanj med hälsosamma priser i fokus

Under hösten 2022 gick Kronans Apotek och Apoteksgruppen samman och integrationen under det gemensamma varumärket Kronans Apotek är i full gång. Nu lanserar kedjorna sin första gemensamma kampanj ’Hälsosamma priser’. Det nya kommunikationskonceptet syftar till att få fler att upptäcka att apotekskedjorna har bland de lägsta priserna i branschen.

Efter sammanslagningen mellan Kronans Apotek och Apoteksgruppen har nu den nya apotekskedjan en marknadsandel på ca 25%, ca 500 apotek och en snabbt växande e-handel. Då kedjan erbjuder bland de lägsta priserna i branschen lanseras nu deras första gemensamma kampanj med hälsosamma priser i fokus.

Med hjälp av ordvitsar och igenkänningsfaktorer i dessa dyrtider är syftet att få fler att upptäcka att de har bland de lägsta priserna i branschen.

– I lågkonjunktur är uppfattningen om priser än viktigare. Därför är det dags för oss att berätta att vi faktiskt har bland de lägsta priserna i branschen. Vår gemensamma kampanj bjuder på ett leende samtidigt som vi berättar om våra hälsosamma priser. En blinkning åt vår samtid, vår bransch och samtidigt några fler kronor i plånboken hos våra kunder, säger Tobias Karlsson, Marknadsdirektör på Kronans Apotek.

Kampanjen startar 27 feb och kommer synas brett i flera kanaler med butiksskyltning, innehåll och reklam i sociala medier, reklamfilm i TV/online video samt radioreklam.

- Det här är vår första samtidiga kampanj för båda varumärkena. Även om vi fortfarande ser lite olika ut så, kommer vi att visa en enorm styrka genom att prata om ”Hälsosamma priser!” i nästan 500 apotek och en snabbt växande e-handel samtidigt, avslutar Tobias Karlsson, Marknadsdirektör på Kronans Apotek.

Arbetsgrupp

Kronans Apotek

 • Tobias Karlsson, Marknadsdirektör
 • Linda Wakeham, Kommunikationschef
 • Jenny Sandberg, Produktionsledare
 • Anna-Carin Cask, Head of Creative & Production 
 • Eric Sjöbeck, Head of Media, Insights & CRM

JMWGolin/Videostore

 • Louise Leo, Kundansvarig
 • Joakim Karlsson, Creative Director & Copywriter
 • Ebba Carlsson, Produktionsledare
 • Rikard Rogeland, Producent & DOP
 • Filip Lindquist, Regissör & Art Director
 • Adam Wibom, Junior Art Director

 Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen har närmare 200 apotek runt om i Sverige, med ett hjärta som klappar lite extra för vår lands- och glesbygd. Vi vill göra hälsa enkelt för alla våra kunder genom att erbjuda ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda tjänster och produkter inom hälsa och skönhet samt rådgivning av våra kvalificerade farmaceuter. Apoteksgruppen möjliggör egenföretagande genom franchise och är den enda apotekskedjan i Sverige som har både kedjedrivna och franchisedrivna apotek. Med drygt tusen medarbetare gör vi skillnad tillsammans - varje dag! Vårt engagemang bygger på tre kärnvärden; att bry sig på riktigt, att ligga steget före, att göra verklig skillnad. Och vår vision är att bli Sveriges mest engagerade apotek där kunderna mår lite bättre. Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, norra Europas största apotekskoncern.


Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT
Mickaela Borg
PR-ansvarig
Mickaela Borg

Relaterad media