2022-03-09 07:00Pressmeddelande

Kraftig försäljningsökning av allergiprodukter

Apoteksgruppen kan i sin statistik se en kraftig försäljningsökning av pollen- och allergiprodukter och redan under förra veckan ökade försäljningen med 64 procent i jämförelse med förgående vecka. Stegringen kan ses på alla Apoteksgruppens apotek men är som tydligast i Södermanland och Östergötlands län.

Den stora pollensäsongen är på ingång och under förra veckan mer än fördubblade Apoteksgruppen sin försäljning av pollen- och allergiprodukter med 64 procent mot föregående vecka. Störst försäljningsökning av pollen- och allergiprodukter kan ses på produkten ögondroppar. 

”Kopplingen mellan de varmare temperaturerna som nu sprider sig över Sverige och att vår försäljning av pollen- och allergiprodukter ökar så kraftigt är en tydlig indikation på att pollensäsongen är igång. Det skulle inte förvåna mig om vi i år kommer att slå försäljningsrekord för just denna kategori då vi ser en stadig försäljningsökning för varje år som går”, säger Nina Wyholt Gradin, försäljningsdirektör på Apoteksgruppen.

Enligt Astma & Allergiförbundet lider cirka tre miljoner vuxna svenskar av pollenallergi idag och närmre 30 procent upplever att kliande ögon är det främsta symptomet. Därefter kommer rinnande näsa med hela 13,7 procent och trötthet med 11,6 procent, detta enligt Johnson & Johnsons senaste undersökning.Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen har närmare 200 apotek runt om i Sverige, med ett hjärta som klappar lite extra för vår lands- och glesbygd. Vi vill göra hälsa enkelt för alla våra kunder genom att erbjuda ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda tjänster och produkter inom hälsa och skönhet samt rådgivning av våra kvalificerade farmaceuter. Apoteksgruppen möjliggör egenföretagande genom franchise och är den enda apotekskedjan i Sverige som har både kedjedrivna och franchisedrivna apotek. Med drygt tusen medarbetare gör vi skillnad tillsammans - varje dag! Vårt engagemang bygger på tre kärnvärden; att bry sig på riktigt, att ligga steget före, att göra verklig skillnad. Och vår vision är att bli Sveriges mest engagerade apotek där kunderna mår lite bättre. Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, norra Europas största apotekskoncern.


Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT