2022-07-01 05:30Pressmeddelande

Konkurrensverket har godkänt sammanslagningen av Oriolas och Euroapotheca’s svenska apotekskedjor

Konkurrensverket har gett sitt godkännande till den planerade sammanslagningen av Oriola Corporation och Euroapotheca group apotekskedjor i Sverige (där Oriola äger Kronans Apotek och Euroapotheca äger Apoteksgruppen) i ett nytt bolag. Förberedelserna för att slutföra sammanslagningen pågår och stängningen av affären förväntas ske i början av oktober 2022.  

Oriola och Euroapotheca informerade den 9 februari 2022 att de undertecknat ett avtal om en planerad sammanslagning av sina apoteksverksamheter i Sverige. Det Nya Bolaget kommer att ha över 470 kedjedrivna apotek, 45 franchiseapotek och ett komplett e-handelsapotek, över 2,300 heltidsanställda och en omsättning på 1,140 miljoner EUR beräknat på 2020 års siffror. Det Nya Bolaget förväntas bli den tredje största apotekskedjan på den svenska apoteksmarknaden med en kombinerad marknadsandel på 25 procent.Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen har närmare 200 apotek runt om i Sverige, med ett hjärta som klappar lite extra för vår lands- och glesbygd. Vi vill göra hälsa enkelt för alla våra kunder genom att erbjuda ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda tjänster och produkter inom hälsa och skönhet samt rådgivning av våra kvalificerade farmaceuter. Apoteksgruppen möjliggör egenföretagande genom franchise och är den enda apotekskedjan i Sverige som har både kedjedrivna och franchisedrivna apotek. Med drygt tusen medarbetare gör vi skillnad tillsammans - varje dag! Vårt engagemang bygger på tre kärnvärden; att bry sig på riktigt, att ligga steget före, att göra verklig skillnad. Och vår vision är att bli Sveriges mest engagerade apotek där kunderna mår lite bättre. Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, norra Europas största apotekskoncern.


Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT