2021-06-02 07:00Pressmeddelande

Erik Romell blir ny CFO på Apoteksgruppen

Erik Romell blir ny CFO på Apoteksgruppen. Foto: ApoteksgruppenErik Romell blir ny CFO på Apoteksgruppen. Foto: Apoteksgruppen

Apoteksgruppen rekryterar Erik Romell som ny CFO och Head of Business Support. Erik Romell kommer närmast från en roll som Head of Business Control på Apoteksgruppen och tillträdde sin tjänst den 1 juni.

Erik Romell är civilekonom i grunden med en bakgrund från bland annat O’Learys. Närmast kommer han från en roll som Head of Business Control inom Apoteksgruppen, där han arbetat sedan 2019.

- Eriks erfarenhet och hans personlighet kommer vara en stor tillgång för oss som bolag. Han har arbetat i ett väldigt nära samarbete med vår tidigare CFO under lång tid och har rätt inställning och attityd – något vi värderar högt. Vi tror mycket på intern successionsplanering och ser det som en styrka att vi genom detta lyckas behålla talanger inom bolaget och att de kan och vill utvecklas tillsammans med oss. Erik kommer vara en viktig kraft för att driva den fortsatta utvecklingen för Apoteksgruppen och samtidigt säkra finansiell stabilitet, säger Apoteksgruppens VD Tomas Kibildis.

Apoteksgruppen har de senaste åren gjort en förändringsresa och utvecklas i snabb takt på en föränderlig marknad.

- Apoteksgruppen har unika styrkor, en stark affärsidé med fantastiska medarbetare samtidigt som vi är snabbfotade. Jag ser fram emot att bidra till att våra mål och värderingar omsätts till resultat för bolaget. Jag ser även fram emot bredden i att jobba med hela bolaget och ansvaret kring koncernens framtida utveckling, säger Erik Romell, CFO och Head of Business Support på Apoteksgruppen.

Erik tillträdde sin tjänst den 1 juni 2021.


Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen har närmare 200 apotek runt om i Sverige, med ett hjärta som klappar lite extra för vår lands- och glesbygd. Vi vill göra hälsa enkelt för alla våra kunder genom att erbjuda ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda tjänster och produkter inom hälsa och skönhet samt rådgivning av våra kvalificerade farmaceuter. Apoteksgruppen möjliggör egenföretagande genom franchise och är den enda apotekskedjan i Sverige som har både kedjedrivna och franchisedrivna apotek. Med drygt tusen medarbetare gör vi skillnad tillsammans - varje dag! Vårt engagemang bygger på tre kärnvärden; att bry sig på riktigt, att ligga steget före, att göra verklig skillnad. Och vår vision är att bli Sveriges mest engagerade apotek där kunderna mår lite bättre. Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, norra Europas största apotekskoncern.