2019-01-22 09:30Pressmeddelande

Daniel Lindin blir ny affärsutvecklingschef på Apoteksgruppen

null

I samband med Apoteksgruppens satsning på tillväxt och utveckling bildas en ny enhet med syfte att driva bolagets affärsutveckling. Daniel Lindin har rekryterats som ansvarig för den nya satsningen.

Daniel kommer närmast från rollen som t f sortiments- och inköpschef på Apoteksgruppen. Han kommer att fokusera på tjänsteutveckling och utveckling av Apoteksgruppens e-handel, kommande samarbeten och formatanpassning av befintliga apotek.

- Vi är inne i en expansiv fas och jag är övertygad om att Daniel med sin breda erfarenhet från detaljhandel och känsla för affärer kan bidra till en stark utveckling av vår verksamhet, säger Tony Johansson, VD på Apoteksgruppen.

- Det är otroligt spännande att få vara med och ta nästa steg på Apoteksgruppens resa, där vi fortsätter att utveckla vårt erbjudande i både fysiska och digitala kanaler. Apoteksgruppens position som utmanare på den svenska apoteksmarknaden kombinerat med den transformation som branschen står inför är väldigt attraktivt ur ett affärsutvecklingsperspektiv, säger Daniel Lindin.

Daniel är utbildad marknadsekonom och har erfarenhet från såväl OK/Q8 som ICA och Axfood i olika roller inom sortimentssegmentet. Under de senaste åren har han arbetat som konsult både i eget företag och på Acando. Han tillträder sin nya tjänst den 1 mars.

För ytterligare information, kontakta:
Maria Mårfält, kommunikationschef Apoteksgruppen, maria.marfalt@apoteksgruppen.se , 070–233 48 08


Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, som är en internationell apotekskedja med apotek i Litauen, Lettland, Estland, Polen och Sverige. Euroapotheca är en av de största apoteksaktörerna i norra Europa med mer än 3800 anställda på drygt 670 apotek. I Sverige finns 197 apotek och ett 40-tal drivs privat av egenföretagare med stöd av Servicekontoret.


Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT