2016-04-27 15:11Pressmeddelande

Apoteksgruppen vann pris tillsammans med Svenska FN-förbundet för Årets företagssamarbete!

null

Branschorganisationen FRII (Frivilligorganisationernas Insamlingsråd) utser varje år pris till bästa insamlare. I tuff konkurrens med bland annat IKEA och Lidl, gick priset för Årets företagssamarbete 2015 till Apoteksgruppen och Svenska FN-förbundet för Hej Snippan! – en kampanj för livet och underlivet.

Juryns motivering löd: Att kombinera det kommersiella, ideella och informativa har man lyckats med – dessutom i en känslig fråga, där det är lätt att trampa snett. Men här har stegen gått rakt framåt, med produktutveckling från företaget som går hand i hand med organisationens ändamål. För ett resultat långt över förväntan, med både ekonomisk och informativ framgång är det här Årets företagssamarbete.

- Vi på Apoteksgruppen är förstås otroligt glada och stolta över det här priset. Vi vet att vi har många eldsjälar på våra apotek som verkligen brinner för projektet och det är tack vare deras insatser vi har kunnat ge ett bidrag för att för att stärka flickors rättigheter i världen, säger Maria Mårfält, kommunikationschef på Apoteksgruppen.

Kampanjen ”Hej Snippan” var startskottet för Apoteksgruppens samarbete med Svenska FN-förbundets projekt ”Flicka” som bland annat syftar till att motverka kvinnlig könsstympning och barnäktenskap. Totalt har drygt 600.000 kr samlats in vid försäljning av rosa necessärer för 20 kr, vilket gått oavkortat till projektet. Kampanjen väckte stor uppmärksamhet medialt och ca 25.000 personer har genomfört ”Snippskolan” på Apoteksgruppens webbplats. Samarbetet fortgår och den prisbelönta ”Hej Snippan” kommer att följas av nya kampanjer och aktiviteter.

För mer information, vänligen kontakta:

Maria Mårfält, kommunikationschef, Apoteksgruppen maria.marfalt@apoteksgruppen.se, 0702- 33 48 08


Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, som är en internationell apotekskedja med apotek i Litauen, Lettland, Estland, Polen och Sverige. Euroapotheca är en av de största apoteksaktörerna i norra Europa med mer än 3800 anställda på drygt 670 apotek. I Sverige finns 197 apotek och ett 40-tal drivs privat av egenföretagare med stöd av Servicekontoret.


Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT