2022-02-15 07:00Pressmeddelande

Apoteksgruppen ser resultat av omfattande ledarskapssatsning under 2021

Apoteksgruppen gjorde under 2021 stora satsningar på sin medarbetarutveckling och investerat i en omfattande ledarträning. I samarbete med Amazing Leaders och beteendevetaren Susanne Einhorn har Apoteksgruppens alla ledare erbjudits att gå utbildningen Leda med Hjärta och Hjärna och man ser en positiv förflyttning på alla de frågor som Apoteksgruppen mäter i sitt ledarindex.

Satsningen innebär att alla 230 ledare inom Apoteksgruppen har erbjudits en fördjupning i ledarskapet och hjälp med att identifiera sin potential under 2021. Initiativet är en del i Apoteksgruppens långsiktiga satsning på ledarutveckling. Totalt deltog 132 apotekschefer ledarprogrammets steg 1 och 97 apotekschefer i ledarprogrammets steg 2.

-Vi är måna om att ständigt utveckla alla våra medarbetare, vilket för våra ledare innebär att vi vill skapa förutsättningar för dem att utvecklas i sitt ledarskap. Att hitta vägar att bygga nätverk och dialog kring dessa viktiga frågor, säger Sofie Almqvist Gärtner, People Director på Apoteksgruppen.

- Den här ledarskapsutbildningen blev den som skapade ett sammanhang och en röd tråd för mig. Jag har genom åren gått många liknande utbildningar men nu är min verktygsväska ännu mera välfylld och det märks i mitt ledarskap. Ett stort plus är även att delar av utbildningen kommer igen för egenvårdsansvariga, säger Linda-Marie Erlandsson, Apotekschef på Apoteksgruppen.

För att maximera tiden deltagarna har tillsammans lutar sig Apoteksgruppen åt 70-20-10- modellen som påvisar att 70 procent av lärandet sker i vardagen. Där en avgörande faktor för att främja lärande är att man snabbt inpå teoretisk utbildning får praktisk träning. Upplägget för ledarträningen är därför en trestegsraket där gruppen i början av dagen samlas digitalt och har teori, därefter får deltagarna ge sig ut i verksamheten och praktisera det man lärt sig, för att i slutet samlas och reflektera.

- Vi kan se tydliga positiva förflyttningar av vårt ledarindex där vi ökat från 71 till 77 från år 2020 till 2021. Vi har även sett att det hjälper våra ledare att gå från ord till handling samt att våga pröva fler och nya sätt för att utvecklas i sitt ledarskap, säger Sofie Almqvist Gärtner, People Director på Apoteksgruppen.Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen har närmare 200 apotek runt om i Sverige, med ett hjärta som klappar lite extra för vår lands- och glesbygd. Vi vill göra hälsa enkelt för alla våra kunder genom att erbjuda ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda tjänster och produkter inom hälsa och skönhet samt rådgivning av våra kvalificerade farmaceuter. Apoteksgruppen möjliggör egenföretagande genom franchise och är den enda apotekskedjan i Sverige som har både kedjedrivna och franchisedrivna apotek. Med drygt tusen medarbetare gör vi skillnad tillsammans - varje dag! Vårt engagemang bygger på tre kärnvärden; att bry sig på riktigt, att ligga steget före, att göra verklig skillnad. Och vår vision är att bli Sveriges mest engagerade apotek där kunderna mår lite bättre. Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, norra Europas största apotekskoncern.


Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT

Relaterad media