2014-04-30 13:27Pressmeddelande

Apoteksgruppen satsar på lokal service och starkare kunderbjudanden

null

Starkare kunderbjudanden bidrog till att försäljningen av handelsvaror ökade med 8% under perioden samtidigt som antalet receptkunder ökade med 1%.

För att ytterligare förstärka den lokala apoteksservicen erbjuder flera av våra apotek förbeställning, abonnemang och hemleverans av läkemedel. Vi gör kontinuerligt kundundersökningar och i den senaste deltog drygt 1800 kunder som besökt något av våra apotek. Den genomfördes under det
första kvartalet i år och då upplevde 98% att de blev mycket bra eller bra bemötta av personalen och 96% var mycket nöjda eller nöjda med rådgivningen.

”Det roligaste är att vi kan se en förskjutning mot andelen som är mycket nöjda på så gott som samtliga områden vi frågat om”konstaterar Eva-Britt Gustafsson, Apoteksgruppens VD.

Ett proforma resultat för perioden jan-mar 2014 för de 162 anslutna apoteken i kedjan, visar en svag ökning av omsättningen trots tuff konkurrens och prissänkningar på originalläkemedel. Lönsamheten är något bättre än motsvarande period föregående år.

Viktiga händelser

·3 apotek har sålts till småföretagare och nu är det endast 1 av de ursprungliga apoteken som togs över från Apoteket AB, som inte är sålt.

·1 nytt apotek har öppnat i Göteborg och två har stängt under perioden

· Konceptet Hälsokällan- där fokus är produkter och information som bidrar till bättre hälsa- installeras på merparten av våra apotek

· Mobil betalningslösning med SEQR, där kunderna kan se sin kundklubbsstatus och få specifika erbjudanden introduceras på våra apotek och Kundklubben har drygt 370.000 medlemmar

Koncernen Apoteksgruppen i Sverige Holding lämnade den 25 april delårsrapport för jan-mar 2014.

Rapporten avser Serviceorganisationens verksamhet och visar att omsättningen har ökat från 48 till 72 Mkr med ett oförändrat rörelseresultat på 3 Mkr. Stora investeringar har gjorts i nya fasadskyltar och ”Hälsokällan” och verksamheten visade ett starkt kassaflöde.

Delårsrapporten för Apoteksgruppen i Sverige Holding AB finns i sin helhet som pdf-dokument på denna sida eller att läsa och ladda ner på http://www.apoteksgruppen.se/om_oss/apoteksgruppen/finansiell_information/

För ytterligare information kontakta:

Eva-Britt Gustafsson, VD, eva-britt.gustafsson@apoteksgruppen.se, tfn: 070-548 29 44

Tommy Wahlberg, Ekonomichef, tommy.wahlberg@apoteksgruppen.se, tfn: 072-228 80 43

 Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, som är en internationell apotekskedja med apotek i Litauen, Lettland, Estland, Polen och Sverige. Euroapotheca är en av de största apoteksaktörerna i norra Europa med mer än 3800 anställda på drygt 670 apotek. I Sverige finns 197 apotek och ett 40-tal drivs privat av egenföretagare med stöd av Servicekontoret.


Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT