2020-10-29 14:14Pressmeddelande

Apoteksgruppen presenterar årets julskafferi

null

I över 100 år har senapen varit en jultradition på svenska apotek. I år lanserar Apoteksgruppen en ny senap som kombinerar smakerna av ingefära och kardemumma.

Apoteksgruppens senap är grovkornig och består av gula och bruna senapsfrön. De gula senapsfröna bidrar med en kraftig senapssmak medan de bruna bidrar med styrka. Kryddpepparsenapen innehåller endast naturliga råvaror och är fri från konserveringsmedel. Den passar lika bra till skinkan som på smörgåsen.

Årets upplaga av Apoteksgruppens julsenap är tillverkad på ett hantverksmässigt sätt på Annelunds gård i Vadstena. Senapsfröerna är odlade på gården och senapen tillverkad inne i Vadstena. Senapen är grovkornig och har en något syrlig smak med viss sötma. Den består av lika delar bruna och gula senapsfrön. De gula senapsfröna ger en kraftig senapssmak medan de bruna fröna bidrar med styrka. Senapen innehåller enbart naturliga råvaror och innehåller inga konserveringsmedel.

- Vi ville i vår smaksatta senap hitta en ny spännande smak som band samman julens smaker. Vi har tidigare haft en senap med ingefära och nu ville vi kombinera den med något mer och testade med kardemumma. Vi utgick från vår populära originalsenap och provade oss noggrant fram för att hitta den perfekta balansen mellan syra, sötma och sting. Till sist röstade en smakpanel fram den här varianten som både har en fin rund smak, kardemummatoner med en trevlig hetta av ingefäran, säger Heléne Van Den Brink, Kategorichef egna märkesvaror på Apoteksgruppen.

Julsenapen med ingefära och kardemumma säljs i storlek 175 g och rekommenderat pris är 49 kr.

Andra goda produkter som erbjuds hos Apoteksgruppen är chokladtryfflar, chokladdragerade mandlar och lakritskulor med vit choklad och hallon.

Chokladtryfflarna finns i smakerna mint, havssalt och lakrits och säljs i förpackningar om 200 g. De kostar 69 SEK.

Chokladdragerade mandlar kommer i förpackningar om 150 g och kostar 59 SEK.

Lakritskulor med vit choklad och hallon kommer i förpackningar om 175 g och kostar 59 SEK.

Produkterna beräknas att finnas på Apoteksgruppens apotek från och med 12 november.

För ytterligare information eller bildmaterial, kontakta gärna:
Emelie Engström, emelie.engstrom@editk.se, 072-886 98 00.


Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, som är en internationell apotekskedja med apotek i Litauen, Lettland, Estland, Polen och Sverige. Euroapotheca är en av de största apoteksaktörerna i norra Europa med mer än 3800 anställda på drygt 670 apotek. I Sverige finns 197 apotek och ett 40-tal drivs privat av egenföretagare med stöd av Servicekontoret.


Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT