2018-11-21 08:45Pressmeddelande

Apoteksgruppen presenterar årets hetaste julsenap

null

I över 100 år har senap varit en älskad jultradition på svenska apotek. Nu lanserar Apoteksgruppen en ny produkt som kombinerar sötma med hetta: en finkornig, len senap med hetta från chili som överraskar.

Årets upplaga av julsenap är tillverkad på ett hantverksmässigt sätt på Annelunds gård i Vadstena. Nyheten för i år är att Apoteksgruppen lanserar en klassisk söt senap med en häftig och het ton: Söt julsenap med hetta från chili.

Senapen är finkornig och består av gula och bruna senapsfrön som har odlats på Annelunds gård i Vadstena. De gula senapsfröna bidrar med en kraftig senapssmak medan de bruna bidrar med styrka.

- I år lanserar vi en snärtig senap som blir en spännande gäst på julbordet. Sötman och hettan i julsenapen är två smaker som kommer lyfta varandra och tillsammans skapa en härlig smakexplosion, säger Maria Mårfält, Apoteksgruppens kommunikationschef.

Chilisenapen innehåller endast naturliga råvaror och är fri från konserveringsmedel. Den passar bra att avnjuta till skinkan, korven och på smörgåsen.

Julsenapen med hetta från chili säljs i storlek 160 g och rekommenderat pris är 39 kr. Produkten beräknas att finnas på Apoteksgruppens apotek från och med den 22 november.

Apoteksgruppen har även valt att fortsätta med sin klassiska Senap Original och med förra årets succé: Senap med smak av ingefära. Senap Original (220g) har ett rekommenderat pris på 79 kr och senap med ingefära (160g) 39 kr. De kommer också finnas på Apoteksgruppens apotek från och med den 22 november.

Andra produkter som erbjuds på Apoteksgruppen är julte, praliner och saffran.

För ytterligare information, vänligen kontakta: Maria Mårfält, kommunikationschef Apoteksgruppen, maria.marfalt@apoteksgruppen.se, 070-233 48 08

För produktprover, vänliga kontakta: Edit Künstlicher, presskontakt för Apoteksgruppen, edit@editk.se, 070- 818 57 00


Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, som är en internationell apotekskedja med apotek i Litauen, Lettland, Estland, Polen och Sverige. Euroapotheca är en av de största apoteksaktörerna i norra Europa med mer än 3800 anställda på drygt 670 apotek. I Sverige finns 197 apotek och ett 40-tal drivs privat av egenföretagare med stöd av Servicekontoret.


Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT