2021-11-17 09:49Pressmeddelande

Apoteksgruppen påbörjar vaccinering mot covid-19

Apoteksgruppen kommer att erbjuda vaccinering mot covid-19 på två av sina apotek i Västra Götalandsregionen. Vaccinationerna genomförs av sjuksköterskor från Vaccina, Sveriges största aktör inom vaccination och testning.

Västra Götalandsregionen är fortsatt hårt drabbad av pandemin och det är därför angeläget att långsiktigt arbeta för en hög vaccinationsgrad och för att fler grupper i regionen ska kunna få sin påfyllnadsdos med sin tredje spruta.

Genom att nu hjälpa till att erbjuda invånare i nära anslutning till Stenungsund och Munkebäck vaccinering mot covid-19 bidrar Apoteksgruppen till det pågående vaccinationsarbetet och tar på sätt del i det viktiga samhällsansvaret. En legitimerad sjuksköterska från Vaccina kommer att finnas på plats i apotekens hälsorum, där kunden enkelt bokar sin tid via 1177. Vaccinering sker på Apoteksgruppens apotek i Munkebäck och Stenungsund.

”Vi är stolta över att kunna erbjuda vaccination mot covid-19 som en tjänst hos oss på Apoteksgruppen och därmed underlätta för våra kunder att på ett smidigt sätt få detta livsviktiga vaccin.” säger Hanna Stenstad, apotekschef på Apoteksgruppen i Stenungsund.

Redan idag erbjuds andra covid-relaterade tjänster på flera av Apoteksgruppens apotek såsom reseintyg, PCR-test och antigentest. På flera av Apoteksgruppens apotek erbjuds dessutom sedan tidigare vaccination mot bland annat TBE, pneumokocker och säsongsinfluensa.

Starten för vaccination mot covid-19 påbörjas i mitten på november 2021.

För ytterligare information, kontakta:
Anna Bergstedt, Presskontakt Apoteksgruppen, anna.bergstedt@apoteksgruppen.se,
070-576 29 66Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen har närmare 200 apotek runt om i Sverige, med ett hjärta som klappar lite extra för vår lands- och glesbygd. Vi vill göra hälsa enkelt för alla våra kunder genom att erbjuda ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda tjänster och produkter inom hälsa och skönhet samt rådgivning av våra kvalificerade farmaceuter. Apoteksgruppen möjliggör egenföretagande genom franchise och är den enda apotekskedjan i Sverige som har både kedjedrivna och franchisedrivna apotek. Med drygt tusen medarbetare gör vi skillnad tillsammans - varje dag! Vårt engagemang bygger på tre kärnvärden; att bry sig på riktigt, att ligga steget före, att göra verklig skillnad. Och vår vision är att bli Sveriges mest engagerade apotek där kunderna mår lite bättre. Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, norra Europas största apotekskoncern.


Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT