2014-09-29 08:09Pressmeddelande

Apoteksgruppen och Rosa Bandet i fortsatt samarbete

null

I oktober infaller den årliga Rosa Bandet-kampanjen. För fjärde året i rad är Apoteksgruppen samarbetspartner i Bröstcancerföreningarnas Riksorganisations kampanj och säljer utvalda produkter till förmån för bröstcancerforskning och bröstcancerdrabbade.

Under oktober genomför Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation (BRO) sin elfte Rosa Bandet-kampanj som syftar till att samla in pengar till forskning inom bröstcancer samt stöd till de drabbade och deras familjer. Utöver försäljning av Rosa Bandet och rosa reflex, kommer utvalda ”3 för 2”-produkter att säljas där tio kronor går oavkortat till Bröstcancerfonden. Genom att köpa någon av Apoteksgruppens utvalda Rosa Bandet-produkter bidrar därmed apotekskedjans kunder till kampen mot bröstcancer.

– BRO gör ett fantastiskt arbete för att öka kunskapen om sjukdomen och hur den kan botas samt förbättra tillvaron för de som drabbas. På Apoteksgruppen är vi stolta över att för fjärde året i rad tillsammans med våra kunder vara med och bidra till just detta, säger Maria Mårfält, kommunikationschef på Apoteksgruppen.

– Bröstcancer är den vanligaste cancerformen hos kvinnor i Sverige. Med fortsatt arbete kan vi göra läget bättre för de drabbade och utveckla forskningen vidare. Vi är därför glada över att samarbetet med Apoteksgruppen fortsätter, säger Paula Asarnoj, kommunikations- och pressansvarig, Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation.

Om bröstcancer och Rosa Bandet
Bröstcancer är en elakartad tumör i bröstet och den vanligaste cancerformen hos kvinnor i Sverige. Drygt 8 000 drabbas årligen. Numera överlever allt fler sin bröstcancer, framförallt tack vare att fler fall upptäcks tidigt samt nya och bättre behandlingsmöjligheter..

Rosa Bandet står för ökad medvetenhet och kunskap om bröstcancer. Bandet började användas i USA under tidigt 1990-tal och i Sverige 1994. I dag används det av bröstcancerorganisationer världen över som en samlande symbol för kampen mot bröstcancer och som ett solidaritetstecken för de drabbade.

BRO genomför årligen Rosa Bandet-kampanjen under bröstcancermånaden och insamlingen går oavkortat till forskning och verksamhet till förmån för bröstcancerbehandlade Bröstcancermånaden uppmärksammas över hela världen i oktober, i Sverige infaller dessutom Bröstcancerdagen på månadens första dag. BRO driver bröstcancerbehandlades frågor i samhället samt främjar och tillvaratar bröstcancerbehandlades intressen.

Apoteksgruppens Rosa Bandet-produkter
Apoteksgruppen kommer att sälja Bröstcancerfondens Rosa Bandet och rosa reflexer för 20 kronor styck samt utvalda Rosa Bandet-produkter i samtliga butiker i hela landet från 29 september-26 oktober 2014. Tio kronor från varje köp av ”3 för 2”-produkterna under perioden går oavkortat till BRO.

De utvalda ”3 för 2”-produkterna består bland annat av Apoteksgruppen Multivitamin Kvinna, Apoteksgruppen Multivitamin 50+, Apoteksgruppen Folsyra, Apoteksgruppen C-vitamin Granatäpple, samt Apoteksgruppen Järn + C och Apoteksgruppen Järn + C Persika.

Närmaste apotek inom Apoteksgruppen hittar du här: http://www.apoteksgruppen.se/hitta_apotek/

För mer information om Apoteksgruppen, vänligen kontakta:
Maria Mårfält, kommunikationschef Apoteksgruppen, 070-233 48 08, maria.marfalt@apoteksgruppen.se

För mer information om Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation, vänligen kontakta:
Paula Asarnoj, kommunikations- och pressansvarig, 08-546 405 31,
paula.asarnoj@bro.org.se

För praktiska frågor, produktprov, högupplösta bilder etc, vänligen kontakta:
Angelica Larsson, 070-580 39 31, angelica@wenderfalck.com


Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, som är en internationell apotekskedja med apotek i Litauen, Lettland, Estland, Polen och Sverige. Euroapotheca är en av de största apoteksaktörerna i norra Europa med mer än 3800 anställda på drygt 670 apotek. I Sverige finns 197 apotek och ett 40-tal drivs privat av egenföretagare med stöd av Servicekontoret.


Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT