2018-10-02 10:00Pressmeddelande

Apoteksgruppen lyfter eftervård i årets Färgstarka mot cancer-kampanj

null

Den 1 oktober gick startskottet för Apoteksgruppens kampanj Färgstarka mot cancer där två av våra vanligaste cancersjukdomar uppmärksammas: bröstcancer och prostatacancer. Årets kampanj fokuserar på livet efter cancern när Apoteksgruppen lanserar en folder under namnet Efter Cancer – om läkning och nästa steg.

Apoteksgruppen är den enda apotekskedjan som stöttar både Bröstcancerföreningen och Prostatacancerförbundet genom att sälja rosa band och blå mustascher. Utöver apotekens insamlingar till cancerforskning lanserar nu Apoteksgruppen en folder för drabbade och anhöriga som handlar om vilka spår behandling av bröst- och prostatacancer kan sätta.

- Vi vill lyfta ett ämne som sällan tas upp när man pratar om cancer: Frågan om eftervård av cancer. Våra farmaceuter på Apoteksgruppen har lång erfarenhet och stor kunskap om eftervård som vi vill bidra med. Foldern ska fungera som ett stöd för både drabbade och anhöriga, säger Tony Johanson, VD på Apoteksgruppen. 

Foldern Efter Cancer – om läkning och nästa steg är gratis och finns att tillgå på alla Apoteksgruppens apotek. Apoteksgruppens farmaceuter har bidragit till att sammanställa tankar, erfarenheter, tips och råd.

- På Apoteksgruppen möter vi farmaceuter varje dag människor som är under behandling för bröst- eller prostatacancer. Vi har erfarenhet av hur människor kan reagera på medicinska behandlingar, både fysiskt och psykiskt och möter ofta dem som nu är friska, men som på olika sätt behöver ta hand om sig själva, säger Elsi Berglund, farmaceut på Apoteksgruppen.

Under perioden 1 oktober till 21 november pågår försäljningen av rosa band och blå mustascher. Pris rosa band: 20 kr styck. Pris blå mustascher: 25 kr styck. Alla intäkter från Apoteksgruppens apotek går oavkortat och specifikt till Bröstcancerföreningen och Prostatacancerförbundet.

För ytterligare information, vänligen kontakta: Maria Mårfält, kommunikationschef Apoteksgruppen, maria.marfalt@apoteksgruppen.se, 070-233 48 08

För ex av foldern, vänligen kontakta: Edit Künstlicher, presskontakt för Apoteksgruppen, edit@editk.se, 070- 818 57 00


Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, som är en internationell apotekskedja med apotek i Litauen, Lettland, Estland, Polen och Sverige. Euroapotheca är en av de största apoteksaktörerna i norra Europa med mer än 3800 anställda på drygt 670 apotek. I Sverige finns 197 apotek och ett 40-tal drivs privat av egenföretagare med stöd av Servicekontoret.


Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT