2019-01-29 15:30Pressmeddelande

Apoteksgruppen i Karlshamn utsedd till Årets Nyföretagare på Karlshamns Näringslivsgala

null

Karlshamns Näringslivsgala, KAN-galan, är ett samarrangemang med Företagarna, NetPort Science Park, Nyföretagarcentrum, Karlshamns Handel och Service ekonomiska förening, Fastighetsägarna och Karlshamns Kommun. På galan som ägde rum i fredags, stod det klart att ägarna till Apoteksgruppen i Karlshamn vann priset Årets Nyföretagare.

Apoteksgruppens apotek i Karlshamn drivs av Jenny Petersson och Hussain Hussain som tog emot priset på galan.

- Vi är så fantastiskt glada för utmärkelsen. Jag tjatar alltid om att mina medarbetare ska göra hoppsasteg till jobbet och våra kunder ska göra hoppsasteg härifrån. Den här utmärkelsen visar att det lönar sig och att hoppsasteg kan ta en långt! säger Jenny Petersson, apotekschef på Apoteksgruppen Karlshamn.

- Vi har en unik affärsmodell där respektive apoteksägares entreprenörskap spelar en viktig roll för vårt kunderbjudande. Jenny och Hussain har lyckats exemplariskt i detta och jag känner mig otroligt stolt över deras arbete, säger Tony Johansson, vd Apoteksgruppen.

Motiveringen lyder:

”I år tilldelas priset Årets Nyföretagare till ett företag där ägarna jobbar för ständig utveckling av sitt företag! Ett stort engagemang, genomtänkt personalpolicy och service präglar företagarna och deras verksamhet. Nyföretagarna har fått höga poäng av sina kunder i en stor kundundersökning vad gäller god service och bemötande – de har ett stort kund- och hälsofokus.

Årets Nyföretagare har startat en mycket lönsam och expansiv verksamhet i Karlshamn med mångmiljonomsättning redan under sitt första verksamhetsår. De driver ett franchise-företag men har ändå lyckats sätta sin egen prägel på verksamheten. Årets Nyföretagare är Hussain Hussain och Jenny Petersson, Apoteksgruppen i Karlshamn med sin etablering på Stora Coop Karlshamn.”

För ytterligare information, kontakta:

Maria Mårfält, kommunikationschef Apoteksgruppen, maria.marfalt@apoteksgruppen.se, 070–233 48 08
Jenny Petersson, apotekschef Apoteksgruppen Karlshamn, jenny.petersson@apoteksgruppen.se, 070–881 55 40


Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, som är en internationell apotekskedja med apotek i Litauen, Lettland, Estland, Polen och Sverige. Euroapotheca är en av de största apoteksaktörerna i norra Europa med mer än 3800 anställda på drygt 670 apotek. I Sverige finns 197 apotek och ett 40-tal drivs privat av egenföretagare med stöd av Servicekontoret.


Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT