2016-04-01 14:55Pressmeddelande

Apoteksgruppen ger praktikanter unik inblick i apoteksägande

null

Idag 1 april öppnar valen för de apotekar- och receptariestudenter som ska göra sin apotekspraktik i höst. Apoteksgruppen satsar nu mer än någonsin på studenterna genom fler praktikplatser och en ny gratifikation efter slutförd praktik.

Unik inblick i apoteksägande genom praktiken

Praktikperioden är en viktig del av farmaceutens utveckling där praktikanten får möjlighet att träna sin förmåga att ge rådgivning och hjälpa människor till en bättre hälsa. Apoteksgruppens koncept där apoteken ägs av entreprenörer avspeglas naturligtvis även i praktiktiden.

- De som väljer att göra sin praktik med oss på Apoteksgruppen får en unik inblick i vad det innebär att driva och äga ett eget apotek. På så sätt får praktikanten lära sig om entreprenörskap vilket är en nyttig erfarenhet inför arbetslivet för alla studenter, inte minst de som drömmer om att en dag öppna eget apotek, säger Lena Karlsson, HR-chef på Apoteksgruppen.

Stor satsning på praktikplatser

Apoteksgruppens medlemsråd har beslutat att erbjuda fler praktikplatser än någonsin inför höstterminen 2016. Dessutom införs en gratifikation (skattepliktig) efter genomförd praktik.

- Våra apoteksägare ser positivt på att ta emot praktikanter. Att vara praktikapotek är utvecklande för medarbetarna och handledaren, och kan dessutom vara ett bra sätt att rekrytera nya kollegor till apoteket. Studenten får en naturlig väg in i arbetslivet och knyter viktiga kontakter inför framtiden, berättar Lena Karlsson.

Sedan tidigare erbjuds Apoteksgruppen praktikanter även möjlighet till studiebesök, kompetensutveckling, rabatt på receptfria varor och en stor chans till ett spännande jobb med oss efter praktiken och på sikt kanske även driva sitt eget apotek. 

För mer information, vänligen kontakta:

Lena Karlsson, HR-chef Apoteksgruppen, lena.karlsson@apoteksgruppen.se, 072-228 80 08                               Maria Mårfält, Marknads- & Kommunikationschef Apoteksgruppen, maria.marfalt@apoteksgruppen.se,                 0702- 33 48 08.


Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, som är en internationell apotekskedja med apotek i Litauen, Lettland, Estland, Polen och Sverige. Euroapotheca är en av de största apoteksaktörerna i norra Europa med mer än 3800 anställda på drygt 670 apotek. I Sverige finns 197 apotek och ett 40-tal drivs privat av egenföretagare med stöd av Servicekontoret.


Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT