2015-12-07 16:03Pressmeddelande

Apoteksgruppen etablerar nytt apotek centralt på Drottninggatan i Stockholm.

null

Under det första kvartalet 2016 kommer Apoteksgruppen att öppna ett nytt apotek på den mest centrala delen av Drottninggatan i Stockholm. Hyresavtalet är tecknat med Statens fastighetsverk och apoteket kommer inledningsvis att drivas av Apoteksgruppen centralt. Att öppna nya apotek i lägen med större kundströmmar i större städer ligger i kedjans nya etableringsstrategi.

Apoteksgruppen har nyetablerat 19 apotek sedan starten 2010 och det har uteslutande skett via entreprenörer som tillhört eller anslutit sig till kedjan. För att öka takten på antalet nyetableringar kommer Apoteksgruppens serviceorganisation att öppna ett antal nya apotek.

Det första blir i Nordstan i Göteborg och nästa öppning blir i centrala Stockholm. Vi är mycket tacksamma för att vi har fått den här möjligheten genom att dela Skivbutiken Bengans lokal. Drottninggatan är en av citys mest frekventerade gator och därmed en strategiskt viktigt etablering för oss. Vi har länge analyserat Stockholm City och funnit att denna plats är en vit fläck på apotekskartan, säger Eva-Britt Gustafsson, vd på Apoteksgruppen.

"Statens fastighetsverk är glada att få Apoteksgruppen som hyresgäst och verksamheten är ett välkommet tillskott i kvarteret", säger fastighetschefen Peter Wallin på Statens fastighetsverk.

För mer information, vänligen kontakta:

Maria Mårfält, Marknads- & Kommunikationschef, Apoteksgruppen

maria.marfalt@apoteksgruppen.se, 0702- 33 48 08


Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, som är en internationell apotekskedja med apotek i Litauen, Lettland, Estland, Polen och Sverige. Euroapotheca är en av de största apoteksaktörerna i norra Europa med mer än 3800 anställda på drygt 670 apotek. I Sverige finns 197 apotek och ett 40-tal drivs privat av egenföretagare med stöd av Servicekontoret.


Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT