2020-05-27 15:15Pressmeddelande

Apoteksgruppen erbjuder avhämtning på samtliga apotek

null

För att Apoteksgruppens kunder ska känna sig trygga lanseras nu en tjänst som möjliggör för kunden att ringa sitt lokala apotek och beställa sina varor över telefon. Varorna kan sedan hämtas ut och betalas i lugn och ro utanför apoteket.

För att minska smittspridningen av Covid-19 har Apoteksgruppen sedan tidigare satt upp plexiglas på sina apotek, golvdekaler som underlättar för kunderna att hålla avstånd samt begränsat antal kunder som får vistas inne på apoteket samtidigt. Nu erbjuds också de som känner sig oroliga eller inte vill gå in i apoteken att ringa in för att lägga sin beställning, och sedan hämta varorna utanför.

- Vi erbjuder även e-handel där man beställer och betalar via vår hemsida och sedan hämtar sin beställning på eller utanför vårt apotek, men då alla våra kunder inte har mobilt bank-id eller av andra orsaker inte vill handla online så är detta ett bra komplement. Alla våra kunder ska känna sig säkra och trygga, särskilt alla som är i riskgrupp. De ska samtidigt kunna få den rådgivning de behöver – oavsett om de kommer in på sitt lokala apotek, om vi ger råd på telefon eller kommer ut till dem, säger Erik Sjögren, försäljningsdirektör på Apoteksgruppen.

För att göra sin beställning ringer kunden antingen direkt till sitt lokala apotek, eller till Apoteksgruppens växel på telefonnummer 0771–760 760 för att bli kopplade.

Kontaktuppgifter till de lokala apoteken hittas på www.apoteksgruppen.se/apotek.

För ytterligare information, kontakta:

Anna Bergstedt, Presskontakt Apoteksgruppen, anna.bergstedt@apoteksgruppen.se, 070-576 29 66.


Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, som är en internationell apotekskedja med apotek i Litauen, Lettland, Estland, Polen och Sverige. Euroapotheca är en av de största apoteksaktörerna i norra Europa med mer än 3800 anställda på drygt 670 apotek. I Sverige finns 197 apotek och ett 40-tal drivs privat av egenföretagare med stöd av Servicekontoret.


Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT