2013-04-08 11:53Pressmeddelande

Apotek Visborg ansluter sig till Apoteksgruppen!

Onsdagen den 10 april slår Apotek Visborg upp dörrarna under Apoteksgruppens flagg. ”Vi har förstått betydelsen av centrala resurser. Det känns som vi har hittat den optimala lösningen för att kunna ge våra kunder bästa tänkbara service nu och i framtiden” berättar en nöjd ägartrio. 

Efter omregleringen har ca 330 nya apotek öppnats och konkurrensen är hård på marknaden. Apoteksgruppen, som är den enda frivilliga apotekskedjan, har klarat konkurrensen bra. Hittills har tillväxten kommit genom att medlemmar i Apoteksgruppen har etablerat apotek på nya platser. Apotek Visborg är det första av de fristående apoteken som ansluter sig till affärsmodellen för entreprenörer som Apoteksgruppen erbjuder. 

”Apoteksgruppen kombinerar den stora kedjans skalfördelar med entreprenörens kunskap och närhet till sina lokala kunders behov” berättar Apoteksgruppens VD Eva-Britt Gustafsson som gläds åt nyanslutningen. ”Apotek Visborg drivs professionellt och bidrar till att stärka Apoteksgruppen. Med Apotek Visborg består kedjan nu av 159 apotek”.

I Visborg på Gotland kan kunderna glädjas åt ännu bättre service. ”Våra kunder får t ex tillgång till Apoteksgruppens söktjänst på hemsidan där de kan se sortiment och lagersaldo. Ett annat exempel är hemleverans som redan testats framgångsrikt i mindre skala ” berättar Per Norrby som äger och driver Apotek Visborg tillsammans med sin fru Christina och Birgitta Hjertén som båda är farmacevter.    

Invigning:

Datum & tid: 10 april kl 12.15

Plats: Visborgsallén 13 B


För kontakt, ring:

Christina Norrby, Tel 0498-699000

Eva-Britt Gustafsson, Tel 08 563 022 00


Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, som är en internationell apotekskedja med apotek i Litauen, Lettland, Estland, Polen och Sverige. Euroapotheca är en av de största apoteksaktörerna i norra Europa med mer än 3800 anställda på drygt 670 apotek. I Sverige finns 197 apotek och ett 40-tal drivs privat av egenföretagare med stöd av Servicekontoret.


Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT