2016-01-25 12:54Pressmeddelande

Äntligen, idag har Apoteksgruppen slagit upp portarna i centrala Göteborg!

null

I Nordstan vid ingången som vetter mot Centralstationen öppnade idag Apoteksgruppen ett nytt apotek. Invigningen skedde med bandklippning av kedjans nya VD Tony Johansson tillsammans med medarbetarna. Tusentals kunder passerar entrén varje dag och etableringen av nya apotek i centrala lägen är ett viktigt led i Apoteksgruppens tillväxtstrategi.

Alla nyetableringar inom Apoteksgruppen har fram till nu gjorts av enskilda entreprenörer i kedjan och det här är första gången som det sker i Serviceorganisationens regi. Fler är dock på gång redan under 2016.

- Det känns extra roligt för mig som Göteborgare att få öppna vårt första apotek i centrala Göteborg. Jag ser fram emot fler öppningar under 2016 och att göra vårt namn välkänt för hela staden.

Efter bandklippningen fick de första kunderna ”goodie-bags” med utvalda apoteksprodukter och under de kommande fyra invigningsveckorna kommer alla kunder att få extra fina produkterbjudanden. Apotekschefen Berit Sandén med medarbetare hoppas och tror att många kunder kommer att uppskatta närvaron av en lite mindre apoteksaktör med mer personlig framtoning.

För mer information, vänligen kontakta:

Tony Johansson, VD Apoteksgruppen, tony.johansson@apoteksgruppen.se, 0705- 36 98 42

Maria Mårfält, Marknads- & Kommunikationschef Apoteksgruppen, maria.marfalt@apoteksgruppen.se, 0702- 33 48 08


Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, som är en internationell apotekskedja med apotek i Litauen, Lettland, Estland, Polen och Sverige. Euroapotheca är en av de största apoteksaktörerna i norra Europa med mer än 3800 anställda på drygt 670 apotek. I Sverige finns 197 apotek och ett 40-tal drivs privat av egenföretagare med stöd av Servicekontoret.


Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT