2016-10-21 15:19Nyheter

Guld till Snippan!

null

Apoteksgruppens kampanj ”Hej Snippan! En kampanj för livet och underlivet” har tilldelats Svenska Designpriset 2016 i kategorin "Årets reklam print".

- Vi gläds över att Hej Snippan! fortsätter att få den uppmärksamhet som kampanjen förtjänar. Genom kampanjen har vi lyft en viktig fråga som gör skillnad för kvinnors hälsa. Något som också juryn har tagit fasta på i motiveringen till priset, säger Malin Hammarström, Marknadsstrateg, Apoteksgruppen.

Juryns motivering: "För att tabun kring en angelägen fråga förvandlas till förståelse och kunskap."

Svenska Designprisets guldmedalj tilldelades reklambyrån Tomorro’ för utformningen av det grafiska konceptet och annonserna som togs ut i print. Kampanjen ”Hej Snippan! En kampanj för livet och underlivet" togs fram av PR-byrån Wenderfalck och reklambyrån Tomorro’ och genomfördes sommaren 2015.

Under 2016 har kampanjen uppmärksammats och nominerats i flera branschtävlingar där Apoteksgruppen och Svenska FN-förbundet bland annat vunnit utmärkelsen ”Årets företagssamarbete” när Frivilligorganisationernas Insamlingsråd, FRII, prisade årets bästa kampanjer vid Insamlingsforum.


Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, som är en internationell apotekskedja med apotek i Litauen, Lettland, Estland, Polen och Sverige. Euroapotheca är en av de största apoteksaktörerna i norra Europa med mer än 3800 anställda på drygt 670 apotek. I Sverige finns 197 apotek och ett 40-tal drivs privat av egenföretagare med stöd av Servicekontoret.


Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT