2018-03-02 13:45Nyheter

Euroapotheca har tagit över 156 av Apoteksgruppens privata apotek och slutför därmed förvärvet av Apoteksgruppens apoteksnätverk

Den 1 mars tog Euroapotheca UAB, som äger och driver apotekskedjor i Baltikum samt Central- och Östeuropa, över 156 av Apoteksgruppens privatägda apotek. Sedan den 8 februari i år har Euroapotheca också tagit över Apoteksgruppen i Sverige Holding AB (AGHAB) som stöder och samordnar de 189 apotek som ingår i Apoteksgruppen. I och med gårdagens övertagande har Euroapotheca slutfört förvärvet av Apoteksgruppens apoteksnätverk. Euroapotheca kommer att fortsätta stödja och tillhandahålla tjänster till de 30 apotek som drivs i franchiseform och verkar under Apoteksgruppens varumärke.

– "Vi är glada över att vi på kort tid lyckats slutföra förvärven av AGHAB och 156 av Apotekgruppens privata apotek. Från och med nu kan vi ta oss an arbetet på den svenska marknaden med full kraft. Jag ser fram emot att tillsammans med AGHABs medarbetare skapa en sammanhållen apotekskedja och att vi fortsätter använda oss av den bästa franchiselösningen för de apotek som är verksamma under Apoteksgruppens varumärke”, säger Raimonda Kižienė, ordförande för Euroapotheca och Apoteksgruppen.

Tony Johansson, VD för Apoteksgruppen, tillägger:

”Vi är väl förberedda för det här förvärvet och ser fram emot att leda en unik apotekskedja i Sverige, med apotek både i egen regi och i en franchiselösning.”

Euroapotheca är en apotekskedja som driver ett nätverk av apoteks- och läkemedelsgrossistbolag i Litauen, Lettland, Estland, Polen, Sverige och Ukraina. Euroapotheca-koncernen äger 643 apotek i sex länder och har 3 800 anställda. Euroapotheca driver apoteksnätverken Eurovaistinė (270 apotek) i Litauen, Apoteksgruppen (189 apotek) i Sverige, Euro-Apteka (83 apotek) i Polen, Euroaptieka (52 apotek) i Lettland, Euroapteek (45 apotek) i Estland och Euroapteka (4 apotek) i Ukraina.

Euroapotheca är en del av Vilniaus Prekyba som är ett av de största detaljhandelsbolagen i Baltikum samt Central- och Östeuropa.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Maria Mårfält, kommunikationschef Apoteksgruppen, maria.marfalt@apoteksgruppen.se,

+46 70 233 48 08

Arvydas Zilinskas, head of Corporate Affairs Euroapotheca, arvydas.zilinskas@ev.lt,

+37 06 870 40 52


Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, som är en internationell apotekskedja med apotek i Litauen, Lettland, Estland, Polen och Sverige. Euroapotheca är en av de största apoteksaktörerna i norra Europa med mer än 3800 anställda på drygt 670 apotek. I Sverige finns 197 apotek och ett 40-tal drivs privat av egenföretagare med stöd av Servicekontoret.


Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT