2016-10-17 13:00Nyheter

Apoteksgruppen i topp i EES-användning!

I fredags uppmärksammades användningen av det Elektroniska expertstödet (EES) i flera medier, bl a SvT, och man uppmanade kunder att fråga på apoteket om läkemedlen passar ihop.

Den apotekskedja som har i särklass högst användning av EES är Apoteksgruppen. - Med ca 16% ligger vi klart över övriga kedjor och har dessutom en stadig ökning av vår användning, säger Kvalitetschef Birgitta Lange Sjöblom.

Under hösten har ökningen varit markant och det finns flera apotek som använder EES i majoriteten av sina receptexpeditioner, en viktig insats för att främja en optimal läkemedelsanvändning.

- Även om vi är bäst vill vi bli ännu bättre och siktar på att i slutet av året använda EES för över 20% av våra receptkunder, vilket är en ganska tuff målsättning men helt realistisk, enligt Birgitta. Att på sikt nå användning av EES i närheten av samtliga receptexpeditioner bör vara helt rimligt, några apotek är redan där.


Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, som är en internationell apotekskedja med apotek i Litauen, Lettland, Estland, Polen och Sverige. Euroapotheca är en av de största apoteksaktörerna i norra Europa med mer än 3800 anställda på drygt 670 apotek. I Sverige finns 197 apotek och ett 40-tal drivs privat av egenföretagare med stöd av Servicekontoret.


Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT