2016-10-03 16:47Nyheter

Apoteksgruppen- bäst i klassen!

null

Inför Miljövänliga veckan gjorde Naturskyddsföreningen en stickprovsundersökning i 64 butiker och apotek på andelen miljömärkta hygienprodukter. Snittet låg på 4 % och Apoteksgruppen var med sina 12%  bäst av alla besökta butiker och apotek!

- Vi är stolta över att vår höga ambition med Svanenmärkning av Elwsortimentet uppmärksammas, även om det borde vara självklart inom apoteksbranschen, säger kategoriansvarig för kedjans  egna varumärken Ulla-Karin Löjdquist. - Vi lägger ner mycket resurser på att få våra egna produkter i serien Elw och Apoteksgruppen, att bli både Svanen- och Svalanmärkta för att vara så skonsamma som möjligt för våra kunder och miljön, fortsätter Ulla-Karin.

Årets fokus för veckan är produkter som vi använder för att kroppen, huden och håret ska kännas fräscha, och är starten för en längre kampanj som kallas ”Fräsch på riktigt".


Om Apoteksgruppen

Apoteksgruppen ägs av Euroapotheca, som är en internationell apotekskedja med apotek i Litauen, Lettland, Estland, Polen och Sverige. Euroapotheca är en av de största apoteksaktörerna i norra Europa med mer än 3800 anställda på drygt 670 apotek. I Sverige finns 197 apotek och ett 40-tal drivs privat av egenföretagare med stöd av Servicekontoret.


Kontaktpersoner

Linda Wakeham
Kommunikationschef Kronans Apotek
Linda Wakeham
PRESSKONTAKT