2021-11-08 11:28Pressmeddelande

Rekordinsamling till Bröstcancerförbundet

Rosa bandetRosa bandet

Apotekets försäljning av rosa band till förmån för Bröstcancerförbundet har slagit alla tidigare rekord. Oktobers försäljning av rosa band ökade med 400 procent och Apoteket har tillsammans med sina kunder samlat in 1,6 miljoner kronor till forskning kring bröstcancer.

– Fantastiskt att se att så många kunder engagerat sig och köpt rosa bandet och bidragit till bröstcancerforskningen, en liten handling som gemensamt gör stor skillnad, säger Sara Ibrahim, projektledare för Apotekets samarbete med Bröstcancerförbundet.

Det rosa bandet har sålts på alla apotek och via apoteket.se. Rosa bandet är den internationella symbolen för kampen mot bröstcancer och Bröstcancerförbundets insamlade medel går både till drabbade och till forskning inom bröstcancer.

– Varje timme får en kvinna beskedet bröstcancer. Det är den vanligaste cancerformen hos kvinnor i Sverige och vi på Apoteket är stolta över att kunna bidra till denna viktiga forskning, säger Sara Ibrahim.

Apoteket har sålt flest rosa band av alla som säljer Bröstcancerförbundets rosa band.


Om Apoteket

Apoteket grundades 1971 och är ett statligt ägt företag med huvudkontor i Solna. Vi vill göra det enklare att må bra och erbjuder ett brett utbud av läkemedel, noga utvalda hälsoprodukter och kvalificerade farmaceutiska tjänster till konsumenter, vård och företag. Hos oss möter du engagerade medarbetare med djup kunskap om läkemedel och hälsa. Vi har cirka 400 öppenvårdsapotek och 600 apoteksombud över hela landet. Vi finns även på flera av sjukhusens vårdavdelningar. Du kan besöka oss dygnet runt på apoteket.se och i appen Mitt apotek.


Kontaktpersoner

Elin Jarl
Chef extern kommunikation Apoteket
Elin Jarl