2020-09-23 11:37Pressmeddelande

Nya lösningar och tjänster underlättar i Corona-tider

DescriptionDescription

Corona-pandemin påverkar både apotekskunder och apotek. Idag lämnar Apoteket ut PCR-tester för egenprovtagning av pågående infektion i covid19 i flera regioner och erbjuder tillsammans med Doktor24 möjligheten att göra antikroppstester på många orter. Samtidigt väljer allt fler kunder att handla läkemedel och andra viktiga apoteksprodukter på nätet med nya leveranslösningar som Instabox och snabba lokala hemleveranser, samt nya betalningslösningar som Swish.

– Vi är stolta över att våra apotek så snabbt kunnat ställa om för att hjälpa till med både tester för pågående infektion i covid19 och antikroppstester. Det visar att vi är en viktig resurs för samhället när det behövs, säger Lotta Haleen, ansvarig för förskrivna läkemedel och hälsotjänster på Apoteket.

I dagsläget lämnar Apoteket ut PCR-tester för egenprovtagning av pågående infektion i covid19 i åtta av landets regioner. Antikroppstesterna erbjuds i samarbete med Doktor 24 och finns nu på ett 60-tal apotek. Resultaten från antikroppstesterna redovisas på aggregerad nivå till Folkhälsomyndighetren som ett underlag för fortsatta åtgärder och rekommendationer.

Apotekets e-handel har haft ett stort uppsving sedan Corona-utbrottet och även här har nya lösningar för leveranser som underlättar för sjuka och riskgrupper som inte kan eller bör besöka apotek just nu.

– Vi har sedan en tid tillbaka fossilfria leveranser till Instabox där kunderna kan beställa i vår e-handel och välja att hämta ut på någon av de drygt 100 orter där Instabox finns. För kunder som vill ha sina läkemedel samma dag tester vi också snabba leveranser från lokala apotek, berättar Wictoria Glans ansvarig för Apotekets e-handel.

Om kunden beställer varar som finns på apoteket innan klockan 17 så sker leveransen hem till dörren samma kväll. De orter som idag har de snabba hemleveranserna till priset 19 kronor är Uppsala, Umeå Östersund, Örebro, Västerås, Jönköping, Norrköping, Helsingborg och Linköping. Samma lösning finns även i Stockholm, Göteborg och Malmö men där är priset för hemleverans samma kväll 39 kronor.

En annan lösning som också underlättar för riskgrupper under Corona-pandemin är möjligheten att beställa och betala på apoteket.se eller i appen Mitt Apotek och sedan hämta vid det lokala apotekets entré. Vid beställningen fåt kunden får information om att det finns en ringklocka utanför apoteket som de kan ringa på. Lösningen finns sedan en tid på apotek över i hela landet.

Apoteket har även gjort andra förändringar som underlättar för kunderna att hantera sina recept och att handla viktiga läkemedel och andra produkter på nätet och via smarta telefoner. Ett exempel är möjligheten att betala med Swish som på kort tid har det blivit det mest populära betalningsalternativet.

– Vi utvecklar hela tiden våra kunderbjudanden båda på apotek och i vår e-handel med målsättningen att göra det enkelt och smidigt för kunderna att hantera sina läkemedel och ta hand om sin hälsa, säger Wictoria Glans.

 

 


Om Apoteket

Apoteket erbjuder läkemedel, noga utvalda hälsoprodukter och tjänster till privatpersoner, vården, företag och organisationer. Kombinationen av innovation, lång historia och hållbart företagande gör oss till ett dynamiskt företag som tror på ett liv i hälsa. Du kan lita på våra produkter och tjänster. Rådgivning på våra apotek baseras på vetenskap och beprövad erfarenhet. Vi är genuint intresserade av att göra det enklare för människor att må bra. Att ligga steget före och våga utmana oss själva är viktigt för oss, likväl som att vår ambition är att möta människors utifrån deras behov och förväntningar. Behöver du Apotekets logotype? E-post: patric.wahlqvist@apoteket.se