2024-04-26 06:30Pressmeddelande

Kvartal 1 2024: Starkt resultat och goda framsteg

Apotekets huvudkontor i SolnaApotekets huvudkontor i Solna

Apoteket inleder året med ett kvartal som präglats av tillväxt, ett starkt resultat och framsteg inom samtliga verksamhetsområden. Rasmus Nerman, vd, kommenterar delårsrapporten.

– Under kvartalet har vi fortsatt implementera vår strategiska riktning och det glädjer mig att vår strategi och de förflyttningar vi gör bidrar till framsteg inom samtliga segment.

– Varje dag sker tusentals kundmöten inom Apoteket – kundmöten som präglas av genuin omsorg och omtanke. Det är dessa möten som utgör grunden för vår framgång inom Apoteket och är anledningen till att vi under kvartalet har utsetts till branschens mest empatiska företag i Empati Grand Prix och ett av Sveriges mest syftesdrivna företag i Lynxeye Purpose Index.

 

Sammanfattning första kvartalet 2024

  • Nettoomsättningen uppgick till 6 094 (5 618) miljoner kronor.
  • Rörelseresultatet uppgick till 125 (82) miljoner kronor och rörelsemarginalen till 2,1 (1,5) procent.
  • Periodens resultat uppgick till 147 (119) miljoner kronor.

Väsentliga händelser efter rapportperioden

  • Årsstämman beslutade om vinstutdelning avseende 2023 uppgående till 263 miljoner kronor.
  • Vid årsstämman omvaldes Ingrid Bonde som styrelseordförande.
  • Ledamöterna Barbro Fridén, Erik Mattsson, Ingrid Bojner, Per Uebel och Pia Gideon omvaldes till styrelsen, Lars Nilsson avstod från omval.

 

Ta del av hela rapporten: https://www.apoteket.se/om-apoteket/finansiell-information/ekonomiska-rapporter/


Om Apoteket

Apoteket är Sveriges ledande apoteksaktör med drygt 3 300 engagerade medarbetare som erbjuder läkemedel, hälsoprodukter och tjänster till privatpersoner, vården och företag. Med cirka 400 apotek, 600 apoteksombud, e-handel och digital rådgivning samt service till vårdgivare är Apoteket tillgängligt över hela landet. Kulturen präglas av omtanke om kunder och medarbetare för ett liv i hälsa. Varumärket är ett av Sveriges starkaste med högt anseende inom läkemedelskompetens och hållbarhet. Apoteket är statligt ägt och grundades 1971, omsättningen uppgår till cirka 23 miljarder kronor.


Kontaktpersoner

Elin Jarl
Chef extern kommunikation Apoteket
Elin Jarl