2020-05-05 07:00Pressmeddelande

Doktor24 på plats i 60 Hälsorum hos Apoteket

Från den 1 maj finns vårdpersonal från Doktor24 på plats i 60 hälsorum hos Apoteket där bolaget bland annat tar över vaccinationerna. Detta är det första steget mot ett gemensamt digitalt och fysiskt vård- och hälsonätverk i hela landet.

I januari blev Apoteket minoritetsdelägare i den digitala vårdgivaren Doktor24. Tillsammans ska bolagen utveckla ekonomiskt och medicinskt hållbara tjänster för vård och läkemedelsrådgivning. Ambitionen är även att skapa nya farmaceutiska tjänster för apotekskunderna. Under våren har de båda bolagen fördjupat samarbetet och utvecklat sitt gemensamma erbjudande.

– Det känns fantastiskt att Doktor24 nu finns fysiskt med vårdpersonal på apotek spridda i 20 av landets 21 regioner, det ökar tillgången till vård och råd för många människor, säger Daniel Lillienau, vd på Doktor24. Till att börja med främst vaccinationer och blodtrycksmätning men vi kommer snart kunna erbjuda ytterligare vårdtjänster, vi kommer också etablera samarbeten med privata och offentliga vårdgivare.

Apotekets och Doktor24:s vård- och hälsonätverk kommer att erbjuda rådgivning och vård fysiskt och digitalt:

1. Digitalt: Dygnet runt via digitala tjänster för vårdguidning, egenvårdsrådgivning, digitalt vård- och psykologbesök samt bokning av fysiskt besök. 

2. Hälsorum: På drygt 60 apotek finns Doktor24:s sjuksköterska från 1 maj på plats i de nya Hälsorummen. Inledningsvis finns möjlighet att få hjälp med vaccinationer, blodtrycksmätning, viss rådgivning, på några Hälsorum även provtagning. Fler tjänster introduceras inom kort. 

3. Doktor24-mottagningar: Med start i juni 2020 kommer sjuksköterskeledda Doktor24-mottagningar öppna på apotek runt om i landet, de första i Stockholm. Här kommer man kunna få hjälp med ett bredare utbud av vård- och rådgivningstjänster såsom provtagning, fysisk undersökning för att komplettera en digital läkarkonsultation, lättakuta ärenden och vaccinationer. Mottagningarna kan vid behov stödjas av läkare som nås digitalt.

Apoteket har och kommer att få en ännu viktigare roll i vårdkedjan. De nya och digitala lösningar som skapar tillgänglighet kommer efterfrågas i allt större omfattning. Det kan vi inte minst se i dessa tider. Ett fördjupat samarbete med Doktor24 innebär att vi stärker vårt kunderbjudande och vi arbetar nu för att tillsammans utveckla fler digitala hälsotjänster, inte minst för våra kunder med kroniska besvär och många vård-och läkemedelskontakter, säger Ann Carlsson, vd på Apoteket.

För mer information:
Apotekets pressjour 010-447 52 00
Sara Dannborg, kommunikationschef Doktor24, telefon: 0739-825842 mail: sara.dannborg@doktor24.se

Mer om Vaccinationer på apotelet.se: https://www.apoteket.se/halsotjanster/Vaccination/


Om Apoteket

Apoteket erbjuder läkemedel, noga utvalda hälsoprodukter och tjänster till privatpersoner, vården, företag och organisationer. Kombinationen av innovation, lång historia och hållbart företagande gör oss till ett dynamiskt företag som tror på ett liv i hälsa. Du kan lita på våra produkter och tjänster. Rådgivning på våra apotek baseras på vetenskap och beprövad erfarenhet. Vi är genuint intresserade av att göra det enklare för människor att må bra. Att ligga steget före och våga utmana oss själva är viktigt för oss, likväl som att vår ambition är att möta människors utifrån deras behov och förväntningar. Behöver du Apotekets logotype? E-post: patric.wahlqvist@apoteket.se