2023-10-27 09:31Pressmeddelande

Apotekets nya e-handelslager invigs

e-apoteket

Apoteket inviger idag en storsatsning för att säkerställa säkra och snabba leveranser för nätbutikens kunder. I det nya e-handelslagret i Eskilstuna arbetar drygt 100 medarbetare i en av de största investeringarna i Apotekets historia.

Bandet klipptes och inbjudna gäster fick en rundtur i lagret som levererat de första beställningarna sedan någon vecka.  

– Vår satsning i Eskilstuna möjliggör effektivitetsförbättringar, bättre leveransprecision och förbättrad kundupplevelse, vi säkrar helt enkelt trygga och snabba leveranser för kunder i hela landet, säger Rasmus Nerman, Apotekets vd.

E-apoteket, som lagret heter, beräknas hålla leveranser dagen efter beställning till de allra flesta orter i Sverige och leverans samma dag till adresser i Mälardalen och Stockholm.

– Med e-apoteket kan vi möta den kraftigt ökade efterfrågan av apoteksvaror på nätet och vi gör det med omtanke. Hållbarhetsambitionen har varit hög från start till mål och vi har sett över alla delar för att skapa ett lager byggt för framtiden, säger Lars Skutholm, inköpsdirektör.

E-apoteket i Eskilstuna
Hållbarhetstanken har varit en röd tråd från projektstart till paket ut till kund. Anläggningen som är drygt 20 000 kvadratmeter stor har solpaneler på taket och är självförsörjande på solel. Årets miljörevision granskade e-apoteket och gav med beröm godkänt för alla parametrar. Tydligt för Apotekets kunder blir de nya paketen av återvunnen kartong från svenska skogar som inte fraktas onödig luft. De tidigare packade följesedlarna blir nu digitala och bara den åtgärden sparar närmare 100 träd årligen.


För mer information kontakta
Elin Jarl, chef extern kommunikation Apoteket, tel 010-447 52 00,
elin.jarl@apoteket.se


Om Apoteket

Apoteket är Sveriges ledande apoteksaktör med drygt 3 300 engagerade medarbetare som erbjuder läkemedel, hälsoprodukter och tjänster till privatpersoner, vården och företag. Med cirka 400 apotek, 600 apoteksombud, e-handel och digital rådgivning samt service till vårdgivare är Apoteket tillgängligt över hela landet. Kulturen präglas av omtanke om kunder och medarbetare för ett liv i hälsa. Varumärket är ett av Sveriges starkaste med högt anseende inom läkemedelskompetens och hållbarhet. Apoteket är statligt ägt och grundades 1971, omsättningen uppgår till cirka 20 miljarder kronor.


Kontaktpersoner

Elin Jarl
Chef extern kommunikation Apoteket
Elin Jarl

Relaterad media