2023-04-04 09:29Pressmeddelande

Apotekets kundklubb premierar medvetna val

En av Sveriges största kundklubbar med drygt 3,1 miljoner medlemmar förnyas med fokus på medvetna val där omtanke om miljö, hälsa och omvärld premieras. I samband med lanseringen byter kundklubben, som nu erbjuder branschens högsta bonus, namn till Apoteket+.

– Med nya mer förmånliga Apoteket+ vill vi skapa en positiv förändring tillsammans med våra kunder. Poäng för medvetna val tror vi uppmuntrar till att exempelvis lämna in överblivna läkemedel eller välja ansvarsfullt tillverkade receptfria läkemedel som bär symbolen Välvald, säger Roy Forsberg, chef för kundlojalitet på Apoteket.

I Apoteket+ erbjuds personliga erbjudanden med rabatt på det medlemmarna handlar ofta. Erbjudanden och poäng ges nu också vid exempelvis födelsedagar och köp av Apotekets kvalitetskontrollerade egna varor. Bonus ges i en trestegstrappa med ökande förmåner i varje steg. 

– Det ska löna sig att vara medlem i Apoteket+, därför inför vi högst bonus i branschen i de två nya medlemsnivåerna och fler varor får medlemsrabatt. Vi håller redan nu på att utvärdera fler sätt att skapa mervärde för våra medlemmar och planen är att vidareutveckla Apoteket+ och de medvetna valen löpande tillsammans med våra kunder, säger Roy Forsberg.

Kundklubben växer snabbt, de senaste 18 månaderna har fler än 700 000 nya medlemmar tillkommit. Medlemskapet är kostnadsfritt och helt digitalt.


Om Apoteket

Apoteket är Sveriges ledande apoteksaktör med drygt 3 300 engagerade medarbetare som erbjuder läkemedel, hälsoprodukter och tjänster till privatpersoner, vården och företag. Med cirka 400 apotek, 600 apoteksombud, e-handel och digital rådgivning samt service till vårdgivare är Apoteket tillgängligt över hela landet. Kulturen präglas av omtanke om kunder och medarbetare för ett liv i hälsa. Varumärket är ett av Sveriges starkaste med högt anseende inom läkemedelskompetens och hållbarhet. Apoteket är statligt ägt och grundades 1971, omsättningen uppgår till cirka 20 miljarder kronor.


Kontaktpersoner

Elin Jarl
Chef extern kommunikation Apoteket
Elin Jarl

Relaterad media