2024-04-25 14:15Pressmeddelande

Apotekets årsstämma 2024

Årsstämma

Vid dagens årsstämma i Solna omvaldes Ingrid Bonde som styrelseordförande. Likaså övriga styrelseledamöter, Lars Nilsson avstod omval. Utdelning beslutad till 263 miljoner kronor.

Under stämman presenterade vd Rasmus Nerman året som gått och hur Apoteket stärkt sin position på marknaden. Strategin framåt är satt för fortsatt hållbar och lönsam tillväxt.

– Vi summerar ett händelserikt år som karakteriserats av stora förflyttningar och tillväxt i en osäker omvärld. Tack vare våra fantastiska medarbetare har vi hjälpt många till ett liv i hälsa samtidigt som vi fortsätter leverera hållbar tillväxt och även tagit marknadsandelar. Att Apoteket också utnämnts till branschens mest empatiska företag och hållbara varumärke visar på det engagemang och omtanke som finns inom bolaget, sa Rasmus Nerman under årsstämman.

Apotekets styrelse 2024
Omvalda av stämman:
Ingrid Bonde (ordförande)
Pia Gideon
Barbro Fridén
Per Uebel
Erik Mattsson
Ingrid Bojner

Lars Nilsson avstår från omval.

Arbetstagarrepresentanter:
Katarina Rabe, Sveriges Farmaceuter (ord.)
Hanna Nilsson-Svensson, Unionen (ord.)
Britt-Marie Brinck, Sveriges Farmaceuter (suppl.)
Fakhradin Babahajiany, Unionen (suppl.)

Utdelning
Årsstämman beslutade om vinstutdelning avseende 2023 uppgående till 263 miljoner kronor.

Protokoll
Protokoll från årsstämman publiceras på apoteket.se inom kort:
https://www.apoteket.se/om-apoteket/bolagsstyrning/bolagsstamma/


Om Apoteket

Apoteket är Sveriges ledande apoteksaktör med drygt 3 300 engagerade medarbetare som erbjuder läkemedel, hälsoprodukter och tjänster till privatpersoner, vården och företag. Med cirka 400 apotek, 600 apoteksombud, e-handel och digital rådgivning samt service till vårdgivare är Apoteket tillgängligt över hela landet. Kulturen präglas av omtanke om kunder och medarbetare för ett liv i hälsa. Varumärket är ett av Sveriges starkaste med högt anseende inom läkemedelskompetens och hållbarhet. Apoteket är statligt ägt och grundades 1971, omsättningen uppgår till cirka 23 miljarder kronor.


Kontaktpersoner

Elin Jarl
Chef extern kommunikation Apoteket
Elin Jarl